Песента Lejos* влюби Мариана и Пабло

Много й отива на Мариана Попова да пее в латино стил - толкова красива и страстна като в дуетното парче Lejos сякаш никога не съм я виждала.

Ваня Шекерова 07 June 2007

Привидно искрите хвърчат между нея и Орлин Горанов, но обектът на истинската й страст е малко зад нея - перкусионистът Пабло Крус.

Аржентинецът и Мариана се познават от две години, когато тя била на почивка в Испания. Тогава го слушала заедно с бандата му в хотела си - с перуки и очила изпълнявали кавъри на Бийтълс, така с много ирония наричали и групата си. Мариана се представила като музикант, имало за какво да си говорят. Разменили телефони и имейли и когато тя решила, че иска да изпее испанска песен, поканила Пабло да се включи в проекта. Страстният латинос така се включил, че двамата сега не могат един без друг. Докато Мариана ми разказва за връзката им, той звъни от Барселона, където живее. Разговорът започва на английски и завършва на български. Нашето момиче мърка като коте и обещава да звънне довечера.

Питам я за предишния й приятел Боби, с когото връзката й никак не беше кратка. „Беше ми трудно, отвръща Мариана, страшно го обичам и уважавам, той е едно от малкото качествени неща, случили се в живота ми. Но не можех да продължа с него, след като Паблито се появи."

Точно по Свети Валентин започнал студийният запис на песента Lejos и в това имало някакъв импулс, който вероятно накарал Пабло да признае, че е здравата хлътнал по певицата. Тя не закъсняла да му отвърне със същото.

„Бог ми изпрати тази любов", казва сега Мариана. Тя е сбъдване на нейния интерес към испанската култура, история, музика, на нейната любов към Барселона, ако щете. Моля я да сравни Пабло с другите мъже, с предишния си приятел. „Много е различен от Боби - и като физика, и като характер. Единият е светъл, другият - тъмен, единият е кротък, другият - луд." Водолей, заминал от родната Аржентина в Испания, за да работи, да се занимава с музика, за което е учил. Родителите му не са музиканти, има две сестри и едната - представете си! - също е Мариана. В момента в Барселона урежда развода си. Питам нашата Мариана дали няма угризения, че това се случва заради нея. Не, връзката и бракът на Пабло не вървели далеч преди той да дойде в България за малко, а да остане задълго.

Мариана му е показала до момента много малко от страната ни - Варна, Слънчев бряг и Бургас, Смолян. Иска да сподели с него Боженци и Жеравна, Велико Търново и Плиска. С нотка на гордост съобщава, че той е доста по-напред с ученето на български, отколкото тя с ученето на испански. Той не пуши, тя - да, той ненавижда чесън, тя обича. Какво иска Пабло от нея ли? Да е само усмихната и щастлива и да не му изневерява по възможност. О, той е ревнив, обаче пък Мариана се ядосва, когато не я ревнуват, така че всичко е просто и закономерно във връзката им.

Сега е неин ред да пътува за Барселона - смята да прекара там рождения си ден. Двамата заедно са били на финалите на Евровизия в Хелзинки, Мариана била гид, познава града от миналата година, когато тя представи там страната ни. Пабло пък ще я води наесен в Аржентина, в Рио де Жанейро и в Перу.

Да, и ще продължат да работят заедно, разбира се, без това да определя развитието на Мариана Попова в посока латино. Тя е амбициозна тая талантлива девойка - в главата й се въртят проекти за авторска музика, в която пак с Паблито ще бъдат заедно и щастливи. „Искам всичко, което ни се полага, да направим заедно. Да си задържим отношенията и любовта толкова красива, колкото е в момента, и да продължим по етапен ред", с нотка на смях съобщава певицата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР