Спортна злоба

С треперещи ръце и крака, поруменели страни и нездрав блясък в очите, избрахме тези четирима шампиони. Принципът е прост - те са неустоими и са победители, а ние сме само едни слаби жени.

Ирина Иванова, Адриана Попова 03 March 2007

Северният ледовит: Фреди Люнгберг, футболист

Очите му наистина са с цвета на Северния ледовит океан и какво не бихме дали да разтопим ледовете с целувки! Или да смъкнем със зъби Calvin Klain-бельото му (Фреди е рекламно лице на това бельо), шептейки: "Гол! Гол! Гол!".

Фреди Люнгберг, шведският полузащитник в първодивизионния английски клуб "Арсенал", играе футбол от петгодишен, но какво ни интересува футболът! На корема си (Боже мили, колко е плосък!) този великолепен мъж има татуиран тигър, а на лявата ръка - пантера, и вярваме, че това са външни изрази на вътрешната му неукротимост и хищнически инстинкт. В гаража си пък Фреди има други два звяра - BMW M3 и Porsche Cayenne Turbo - които са външен израз на факта, че разбира от коли. За съжаление няма доказателства, че разбира от жени и тук идва ред на лошите новини. Първо - Фреди е откровено метросексуален и често се появява на терена с червена коса. Освен това признава, че се интересува от мода и е склонен надълго и нашироко да говори за стила си на обличане, например: "Обичам да съчетавам дизайнерска риза с винтидж дънки". Хайде, простено да му е! Второ - висок е едва 1,75 м, което е малко под обичайната височина на средностатистистическия скандинавски бог, обаче - от нас да мине. И трето - по непотвърдени слухове Люнгберг, уви, е хомосексуалист! Не-е-е! Кажете, че не е вярно!

 Див и красив: Марат Сафин, тенисист

Някъде в средата на 90-те Мадона го включва в списъка на 10-те най-вероятни донори на сперма за бъдещото си дете. "Марат ще бъде мой любовник" - зарича се Пенелопе Крус. Така е - жените харесват Марат и той харесва жените. С изключение на една - Анна Курникова. Докато е в зенита си, Анна не пропуска да му напомни, че като малък е бил неин спаринг партньор и плачел, когато го побеждавала.

Роденият в Москва етнически татарин е като фойерверк на корта - чупи ракети от яд (и държи рекорд в това отношение - 23 потрошени ракети за 3 месеца), или си смъква гащетата от радост. Никой не оспорва таланта му и чувството му за хумор. "Кажи ми нещо, Марат" - подвиква му фенка. "Нещо" - отвръща й Марат.

Злобничко го обвиняват, че има повече победи на любовния фронт, отколкото на корта. Способен е да прекъсне интервю, защото е видял някоя красавица, и да хукне след нея. Твърдят, че предпочитал блондинки, но досега е нарекъл публично своя приятелка една-единствена жена - брюнетката Даря Жукова, щерка на нефтен магнат, която беше спрягана и като любовница на олигарха Роман Абрамович.

Висок е 193 см и живее в Монако. Трябва ли ви още?

Матадорът от Майорка: Рафаел Надал, тенисист

Не е красавец, но е толкова горещ... Когато преоблича фанелката си край корта, жените крещят "Рафа", а позеленели от яд тв коментатори подхвърлят, че да, настоящият номер 2 в световната тенис ранглиста става за "чипъндейл" момче...

Рафаел е само на 20, но у него има някаква древна страст, която подлудява трибуните. Неслучайно го наричат "матадора от Майорка". В интернет почитателите му си разменят повече негови снимки, отколкото мнения за играта му, но Рафа е толкова секси... Когато се появи на турнир с лимоненожълта фланелка без ръкави, всички искат такава. Три-четвъртите му "корсарски" панталони са хит, както и маратонките му, на които пише "Vamos Rafa" (Давай, Рафа - от исп.). Той е потресаващо харизматичен, на нашия спорт му е нужен точно такъв темпераментен лидер, казва за него колегата му - британецът Тим Хенман. Ало, коментаторите!

Роденият от океанската пяна: Кели Слейтър, сърфист

Ако имаше конкурс "Мистър Световен океан" с две ръце щяхме да гласуваме за този 34-годишен Аполон на сърфа с много зелени очи, ослепителна усмивка "made in Флорида" и наситен здравословен тен тип "Спасители на плажа". Очевидно и други са на нашето мнение, защото Кели Слейтър е избран за най-красив спортист в света за 2006 година, оставяйки зад гърба си метросекс-символи като Дейвид Бекъм и Фреди Люнгберг. Американският красавец е осемкратен световен шампион по сърф и е обявен за най-великия сърфист на всички времена, като всички се прехласват по изумителната му техника и невероятната му интуиция спрямо променливото настроение на океанските вълни.

Ние от сърф не разбираме и се прехласваме по съвсем други неща. Освен това се говори, че Кели притежава и добро сърце и е готов да утеши всяка звездна мацка след тежка любовна раздяла. Така например след като Памела Андерсън се раздели с Томи Лий, Кели беше насреща, и след като Жизел Бюндхен напусна Лео ди Каприо, Кели пак беше насреща. Сега е ред на Камерън Диас, която скъса с Джъстин Тимбърлейк и се понесе на гребена на вълните с нашето момче, уж да я учи да кара сърф.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР