Лео вече е голям

Искаше ни се на 24 срещу 25 февруари да сме в Холивуд и да издигнем лозунга "Оскар" за Ди Каприо!"

03 March 2007

В крайна сметка не го направихме, първо, защото нямаме достъп до "Кодак Тиътър", и второ, защото изобщо не ни интересува мнението на Академията - Лео го обичаме с "Оскар" или без. Всъщност самият той неведнъж е твърдял, че изобщо не го тресе предоскарова треска и мисълта за наградата съвсем не го занимава. Може би това е първото доказателство, че Лео вече е пораснал. Вижте останалите девет.

 

Доказателство No2: Лео е разочарован от жените

Това личи съвсем ясно от думите му: "Подарявам на жените планини от подаръци, и то доста скъпи, защото не мога по друг начин. А какво получавам в замяна? Нищо. По-добре да спасявам негрите - има повече смисъл." (Лео визира ролята си в "Кървав диамант", където жертва собствения си живот, за да спаси едно африканско семейство).

След раздялата си с бразилския супермодел Жизел Бюндхен (която бе заснета да пори вълните със сърфиста Кели Слейтър - вижте го в настоящия брой на EVA), Ди Каприо завърза връзка с нейната израелска колежка Бар Рафаели, но и тя завърши само преди броени месеци с раздяла. Самият актьор твърди, че всъщност винаги е сам и славата му на плейбой е доста измамна. Дори по време на любовната си история с Рафаели той споделя в интервю: "Имам си момиче - Бар, но това, знаете, съвсем не е семейство. То е както с Жизел... Разделяме се - събираме се... Обикновените неща, които човек прави, докато е млад."

Доказателство No3: Лео си купи остров

Също като Марлон Брандо, който като порасна, си купи таитянски остров. Островът се казва Блекадор и се намира в Карибите, с площ от 42 хектара и струва 1,75 млн. долара. Ди Каприо обаче съвсем не смята да го използва като частна плажна ивица, напротив. Идеята му е да построи там хотел, който изцяло да се захранва с възобновяема енергия. Този хотел е само част от екоманиите на актьора.

Доказателство No4: Лео задочно си осинови дете

По време на снимките на филма "Кървав диамант" в Южна Африка Лео посети детско селище SOS в Мозамбик, където живеят 24 деца, лишени от родителски грижи. Запознати твърдят, че след тази среща Лео вече не е същият. Той останал очарован от едно малко момиченце и поел задочно грижите за него. Въпреки че не смята да го прибере в дома си, той му изпраща чек всеки месец и редовно му се обажда по телефона.

Доказателство No5: Лео осъзна опасността от глобалното затопляне

И освен че раздели официалния си сайт на две (половината - за него, другата половина - за планетата Земя), е избран и в борда на директорите на екоорганизацията Global Green USA.

Доказателство No6: Лео не заряза баровете заради Бар

И това ни се струва сериозно доказателство за зрялост. Израелският модел Бар Рафаели заяви в края на януари 2007 г., че напуска Леонардо Ди Каприо след шестмесечна връзка, а неин приятел обясни пред медиите, че Бар е професионален модел и трябва да е в добро здраве и форма, за да може да работи. Ето защо тя не може да си позволи да води този декадентски начин на живот, който Лео проповядва и който всеки ден завършва с шумно парти. Хвани го, ако можеш. Освен това, той очевидно не я е харесвал чак толкова, защото заявява с досада: "Тя е с 11 години по-малка от мен, а това може да си има своите предимства, но има и недостатъци - Бар е истинска лепка!"

Доказателство No7: Лео избра майка си

Ди Каприо твърди, че единствената жена, на която би подарил диамант, е майка му, а това доста противоречи на думите му, цитирани в доказателство No1. Тоест - той лъже и в крайна сметка избира майка си. И това ако не е истински мъж!

Доказателство No8: Лео харесва англичанките

...което определено е проява на екстравагантен вкус. Всъщност истинските му думи са, че "англичанките са най-красивите жени в света" - той е едва вторият мъж в света, след Достоевски, който изказва подобно скандално твърдение на глас. Повод за това е последната му връзка - с английската тв водеща Кет Дийли. Единственото ни успокоение е, че Лео просто не е срещал българка.

Доказателство No9: Лео не се срамува от "Титаник"

И дори заявява, че е прекрасен филм, на който той дължи много - преди всичко свободата сам да контролира кариерата си. Да не забравяме, че Ди Каприо стана звезда още на 16 с ролите си в няколко хитови тв сериала ("Санта Барбара" например), а получи първата си номинация за "Оскар" едва 19-годишен. Сам признава, че малко се е позабравил от внезапно връхлетелия го успех, но семейството и приятелите му са го върнали на земята.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР