Саундтракът на май

Hugh Laurie, Janis Joplin, Montserrat Caballé, Agnetha Fältskog, Мишо Йосифов Секстет

07 May 2013

Agnetha Fältskog А, Юнивърсъл
„А“ като Агнета и като АBBA. След 9 години мълчание тя отново запява. Още първият сингъл „When You Really Loved Someone“ припомня един от най-разпознаваемите гласове в музиката. Има дует на Агнета и Гари Барлоу от Take That.


Мишо Йосифов Секстет Счупени прозорци
Саксофон, тромбон, пиано, бас, барабани и тромпетът на Мишо Йосифов. Забавна и свежа музика за настроение. Като начало чуйте парчето „Керванът“, после се насладете на красивия джаз и намигването към класиката с два джаз аранжимента на Моцарт.


Montserrat Caballé The Diva, Вирджиния
Ретроспекция на звукозаписния и сценичния репертоар на голямата прима в 6 CD-та с музика на Росини, Доницети, Белини, Верди, Пучини, Бизе и Вагнер,  оперетни песни, сарсуели (испански традиционен песенен жанр), попкласики и евъргрийни.


Janis Joplin The Pearl Sessions, Вирджиния
Преиздадена версия на последния албум шедьовър на легендата на блуса и рока  и 9 неиздавани нейни парчета и концертни записи. Резултатът е музикален портрет и ретроспекция на последните, най-динамични творчески години на Джанис.


Hugh Laurie Didn’t It Rain, Орфей Мюзик
Музикално пътуване на Хю по пътя на блуса в Централна Америка от пионерите в жанра до съвременни изпълнители. Сред гост-вокалите са гватемалската певица и композитор Габи Морено, соул изпълнителката Жан Маклайн и блус музикантът Taj Mahal.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР