Живите кукли настъпват

Те не са играчки, а истински момичета от плът и кръв с единствена цел в живота да изглеждат като барбита и аниме героини.

Василена Цанова 21 February 2013

Не си падах много по куклите като малка, но обожавах единственото си Барби. Струваше ми се, че пластмасовото творение има всичко, което аз нямах – дълга до кръста руса коса, огромни сини очи, безкрайни крака и фешън дрешки. После пораснах и осъзнах в какво заблуждение съм живяла. Ако обектът на завистта ми беше реална жена, то тя би била с ръст 180 см, талия 45 см и тегло от 40 кг. Аха, значи Барби е просто поредната анорексичка с тежък грим, биха казали повечето момичета. Но има и такива, за които тя е модел за подражание дотолкова, че правят всичко по силите си да се превърнат в нейно автентично копие. Не стига това, ами стилът на аниме героините също се имитира повсеместно. Въпрос на лудост, ниско самочувствие или неизживяно детство, манията по „живите кукли“ набира скорост от Русия до Америка.

професия – фея от страната на цветята
5 ч. сутринта. Още е тъмно, но Анастасия Шпагина, 19-годишна, вече е пред огледалото, приготвяйки се за настъпващия ден. Докато повечето й връстнички си хвърлят един душ, слагат спирала и излизат, тя прекарва между 2 и 3 часа в разкрасяване. Първо няколко слоя фон дьо тен и пудра, за да превърне лицето си в порцеланово. След това по около половин час за гримирането на всяко око, сини лещи, уголемяващи ириса до неузнаваемост, щедра очна линия, 3 слоя спирала и гротескно дълги изкуствени мигли. Поставя екстеншъни на косата и довършва визията с романтична рокличка. Така от Настя, неразбраното и подигравано момиче, се превръща във Феята на цветята - икона за милиони тийнейджърки. Излезе ли навън, повечето хора се стряскат от необичайния й вид (Одеса, откъдето е родом, а и цяла Украйна не е либерална среда за открояващите се от тълпата). Има и такива, които искат да я докоснат и снимат. Истинската й слава идва с Youtube, където феновете почти религиозно гледат триковете на жената-кукла в макияжа и прическата. „Най-накрая намерих разбирането, което винаги ми е липсвало“, споделя Шпагина. Изглежда, нейната приказка се превръща в реалност, но целта ни най-малко не оправдава средствата. В случая жертвите са жестоки - 38 кг при 158 см ръст и планове за уголемяване на очите чрез пластична операция.



мила моя Барби
„Мнозина ме обвиняват, че дължа външността си на пластични операции и фотошоп – твърди Валерия Люканова. – Така само оправдават нежеланието си да се променят към по-добро.“ Благодарете за откровението на Валерия, по-известна с прозвището Богиня на слънцето. Да си „най-известната двойничка на Барби“, както тя нескромно се описва, е истинско задължение. 21-годишната девойка настоява, че външният й облик е отражение на богат духовен свят. Хм, прекалено сложни мисли за главицата на една кукла. Все пак оцениха идеалите на Люканова – престижното модно списание V наскоро отдели няколко страници за фотосесия и интервю с нея. Имайте предвид, че дори „пълнокръвните“ моделки трудно се дореждат до такава чест. Дано статията не стане повод за ескалация на Барби тренда, иначе скоро се очаква инвазия от русокоси клонинги по улиците (не че сега не се случва, но повечето имат благоразумието да оставят ребрата на мястото им).



мама каза, че може
След престоя си в Япония 15-годишната Винъс Анджелик започва да се облича и държи като аниме героиня. Нейната майка не вижда нищо обезпокоително в увлечението на дъщеря си, дори го защитава. На въпроса не е ли ужасена, че Винъс прилича на жива кукла, тя отговаря: „Ще съм шокирана, ако се върне вкъщи бременна, надрусана или пияна. Но тя е едно сладко, невинно момиче, което си пада по панделките, какво лошо в това?“ Какво лошо ли? Ами например фактът, че тийнейджърите, поставящи външния вид на пиедестал, стават жертва на депресии и хранителни разстройства в по-късен етап от живота си. Според експертите такава радикална промяна в облика (също като Шпагина Винъс се преобразява в кукла всеки божи ден) е разрушителна за тяхната самооценка.

Има нещо сбъркано в анимираните японки, на които момиченцата подражават. Под панделките и невинния поглед се крие сексуално послание

ела, вълчо, изяж ме
Американката Дакота Роуз има с какво да се похвали. Към днешна дата 19 милиона потребители в net-a са гледали уроците й, озаглавени „Как да се превърнете в жива кукла“. Орди от тийнейджърки бленуват за прелести като нейните - пухкави устни, сладникаво изражение, падаща на вълни коса, миниполички в бонбонени цветове и хем невинни, хем съблазнителни ученически униформи. Колкото и сладко да звучи, гледката е покъртителна. Дори Набоков би се гордял с Лолита, която срамежливо намигва от екрана, присвива деликатно колене и въздиша сладострастно. Съвременните Хумберт-Хумбертовци също ще потрият ръце при вида на 16-годишното девойче (всъщност Дакота е на 23, но поддържа лолитската илюзия, подправяйки паспорта си). На нея обаче едва ли й пука, че със съветите си превръща невръстни момичетата в сексуални обекти. Важното е, че получава предложения за реклами на гримове, дрехи и игри, особено в Япония, където я боготворят.













ПСИХОЛОЗИТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ: „кукличките“ бавно се отдръпват от реалността, стават инфантилни,
психическото им развитие се забавя. Същевременно развиват сексуалността си отрано, превръщайки се в жертва на педофилски атаки.
1 КОМЕНТАР
1
Луси
19 August 2018, 14:32

Тая статия е направена от пишман идиот-жена, която 100 про прилича на отроче на Йети и Голямата Стъпка . Всеки може да си ходи както си иска , а частта с ела вълчо изяж ме е не просто прекалена и невярна , а изразява много тежки комплекси на една повяхнала жена , желаещи мъжко вниманше и имаща спешна нужда от много секс и бой .

ТВОЯТ КОМЕНТАР