Super серуми

Нещото, което винаги препоръчваме, особено ако отражението в огледалото не ви радва, е серумът.

Свобoда Сидерова 24 January 2013

Ким Кардашиян дължи безупречната си кожа на серума The Radiant на La Mer

Да прощава Бианка Илич, тежката артилерия на козметиката също е с неограничени възможности. Серумите обаче не разчитат на син костюм и розово наметало, а на хитови открития.

Нещото, което винаги препоръчвам, особено ако отражението в огледалото не ви радва, е серумът. Мога да обясня и защо. По-високият процент съставки в интензивната грижа не се побира в бурканчето с обичайния овлажнител. Тези от вас, които са на „ти“ с математиката, веднага могат да сметнат, че още след първото нанасяне кожата ще се отблагодари подобаващо както заради богатото „меню“, така и заради лесното му храносмилане. Визуално количеството бръчки също намалява. Освен на повърхността промени стават и в дълбочина. Нещо от изключително значение, ако търсите дългосрочен ефект. Все още вярвате в мита за привикване? На практика кожата няма как да изпадне в зависимост, тъй като серумите не съдържат агресивни съставки като хормони.

Мениджмънт на младостта
Uriage взе с отличие изпита по ензима хиалуронидаза, който разрушава хиалуроновата киселина. Марката, известна с уважение към физиологията на кожата, нямаше как да не отдаде дължимото на естествената за кожата съставка, която поддържа хидратацията и намалява оксидацията на клетките в горния слой, задържа водата, защитава колагена и подпомага синтеза му в дермата. След 5-годишни изследвания белите престилки създават уникалния биоактивен комплекс ISO-3R. В състава на интензивния уплътняващ серум Isofill той запазва „капитала на младостта“, като активира синтеза на колаген и хиалуронова киселина, нормализира баланса на последната и усилва антиоксидантната защита на клетките. След 4 седмици на усилено „тунинговане“ кожата няма друг избор, освен да усети отново „вкуса” на изгубените с годините гладкост, плътност, тонус и блясък, а лицето да се сдобие с изящен  контур също като на сватбените снимки. Други плюсове на опитния антейдж „мениджър“ са абсолютната порядъчност, разбирайте липса на парабени, и термалната вода Uriage, истински щит срещу агресията на свободните радикали. В тон с новаторската концепция на марката е и перленорозовата текстура. Лека, въздушна и обогатена с пудра и светлоотразяващи частици, тя не само изравнява релефа на кожата, но и флиртува със сетивата. Изтънченият аромат гарантира комфорт и покой - истински откраднати мигове на блаженство. Неслучайно дерматолозите препоръчват Isofill в ролята на естествен филър. Няколко капки два пъти дневно отлагат за дълго посещението при пластичен хирург, удължавайки ефекта на естетичните процедури с над 50%.

1001 цвята, “силово поле“ и 32-каратова усмивка
Интензивният концентрат Immortelle Precious на L’Occitane с органично безсмъртниче от Корсика променя не само начина, по който изглеждате, но и по който се чувствате. Формулата с етерично масло и клетъчен екстракт от цветето дългожител (дори откъснато не увяхва) стимулира шесткратно (!?) синтеза на колаген, стопира с 31% втвърдяването му, активира микроциркулацията и изглажда кожата. Във всеки флакон е затворена жизнената сила на 1001 цвята. Факт, който напомня приказката „Хиляда и една нощ“, но от марката предпочитат истинска история като тази: загърбило миналото, лицето изглежда невероятно младежки. Витаещият около вас тръпчив аромат с лек меден оттенък създава илюзия за спа, без значение колко малка е банята ви. Целта на серума за изглаждане на бръчки, повдигане и стягане Perfectionist [CP+R] Wrinkle Lifting/Firming на Estee Lauder е повишаване на енергийния потенциал, а оттук удвояване на шансовете на кожата в борбата с времето. Тайният коз е технологията CPR-75 на основата на зоопланктон, протеин от суроватка и хлорела (водорасло), която образува нещо като невидимо силово поле срещу белезите на стареене. В благородното дело рамо удря гъвкава еластомер технология, образуваща „течна превръзка“ за запълване на бръчките и фиксиране в състоянието, в което са. Също като минифилър серумът инжектира в кожата не само енергия, но и реструктуриращи колагена пептиди. Само след седмица синтезът му „хвърква“ с безпрецедентните 257%. “Усмихвай се и се възстановявай“ гласи мотото на серума Smile’ N Repair Intensive Wrinkle Correction на Givenchy. Идеално, особено за жени с активна мимика. Както се казва, което не може да се предотврати, трябва да се използва. Колкото повече се смеете, правите муцки и дори плачете, толкова повече кожата активно се бори с... бръчките. Работата е в специалния комплекс, който при всяко движение на лицето активира синтеза на протеин, отговорен за регенерирането на клетките. Вместо потискане на емоциите 32-каратова усмивка за младост.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР