Знам какво направи преди Коледа

Само с едно посещение в столичната Hill Clinic

Ваня Шекерова 18 December 2012


Боцване по пръста, капчица кръв в миниатюрна стъкленичка и 45 минути чакане – само това ви е нужно, за да научите към какви храни организмът ви изработва антитела, което означава, че не ги приема.



Тестът за хранителна непоносимост, за който доскоро резултатите идваха от английска (немска, холандска) лаборатория, вече може да си направите в столичната Hill Clinic. За да разберете дали честите бактериални и гъбични инфекции, синузитът, колитът, главоболието, депресията, артритът или астмата ви не се дължат на храни, към които имате непоносимост, а настойчиво хапвате,смятайки ги за полезни. За да сте наясно от какво напълнявате, дори и спазвайки строг хранителен и двигателен режим. Знаете ли, че може да затруднявате метаболизма си дори и с моркови, краставици или чай, ако имунната ви система реагира на приемането им с антитела?
Да, особено за хората със затлъстяване или наднормено тегло е важно да знаят какво могат строго индивидуално и какво не да включат в балансирания си режим на хранене. След консултация с диетолог, разбира се. Защото ако спрете млякото и млечните продукти, със сигурност трябва да ги заместите с други, за да не направите дефицит от калций, да речем. Но първо – кръвен тест, който се смята за далеч по-достоверен от всякакви други възможни и популярни тестове за взаимоотношения с храни и напитки.
Преди няколко години Венета Райкова и Тишо си направиха такъв тест и според резултатите можеха да ядат заедно само две-три неща. Така че наистина е добре всички членове на едно семейство да минат през него и да съгласуват хранителните си толерантности и нетолерантности. Сещам се обаче, че Венета и Тихомир тогава платиха по 1400 лв. всеки за общия карфиол на масата вкъщи. Сега процедурата е достъпна само срещу 250 лв.
Докато чакам резултата, си представям как вчера съм изяла последната си мусака за месеци напред. Защото според д-р Мария Николова, която е консултант по диететика и хранене и на пациентите на Hill Clinic, при висока (три плюса) нетолерантност към някаква храна тя се изключва от менюто за 6 месеца до 1 година. След което се връща отново постепенно, както при захранване след глад.

За щастие резултатите ми показват ниска нетолерантност единствено към пшеницата (един плюс), всичко останало мога – даже и бразилско орехче, какво беше това! Отдъхвам си главно заради поносимостта на организма ми към ядки, плодове, маслини, знаейки, че една фолкпевица след теста се раздели задълго с червените, зелените и жълтите чушки. Заради това, че по празниците ще ям на воля орехово-чесновия пастет, който обожавам, че и на сармичките с кисело зеле няма да простя. Обаче! Споменавайки коледните празници, се сещам, че така и така съм в Hill Clinic, ще си запиша часове за серия подмладяващи процедури за лице – то се повлиява чудесно от E-Matrix (радиочестотни импулси). Те са леко поносими, загряват колагена и стимулират производството му в дермата така, че само след 3 до 5 сеанса състоянието на кожата видимо се подобрява.
Консултация с дерматоложката на Hill Clinic д-р Елеонора Валянова обаче ме насочва този път да пробвам неоперативния лифтинг Elos – за изглаждане, тонизиране и повдигане на кожата на лицето, шията и ръцете, при това бързо и безболезнено. Чувала съм световноизвестни дерматолози да наричат Еlos алтернатива на оперативния лифтинг, при това в обедната почивка. И си запазвам час, защото имам нужда и да позалича някое и друго петънце и капилярче, появили се на лицето ми това горещо лято. Възможно най-скоро, защото ако има нужда от още стягане на редиците с цел празнична бляскавост от глава до пети, да мога да включа и поне една мезотерапия, и малко ботокс да си поръчам. А по-нататък да се възползвам от „тежката“ артилерия на подмладяващите процедури – клетъчната или плазмена терапия. За нея трябва да преглътна ужаса си от кръвопускането – от моята собствена кръв ще трябва да се изолират клетките, отговорни за заздравяването на рани – тромбоцитите, които, концентрирани в плазма, се използват за освежаване и подобряване релефа на лицето.

Можеше да свърша всичко това и по телефона - 02/439 31 31, предварително проверила какви са новите процедури на сайта www.hillclinic.com. Но с д-р Валянова винаги ми е много приятно да поговоря, а консултациите с нея така или иначе са безплатни за дамите...

Участвайте в играта на EVA и Hill Clinic. Трима от участниците, дали верен отговор на въпроса ще спечелят уникалната процедура „Плазмотерапия” в Hill Clinic.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР