Книга за запалване на огъня… в долната земя

Психологът Наталия Кобилкина за романа, който всички коментират

Наталия Кобилкина 29 November 2012

Психологът Наталия Кобилкина за романа, който всички коментират

Обади ми се една приятелка и каза: трябва да прочетеш „50 нюанса сиво“! Тя е по твоята тема. Точно заминавах на семейна почивка и реших, че тъкмо ще имам време за нещо лекичко. Нямах идея, че тази книга ще направи и моята почивка доста по-гореща, отколкото планирах. В нея се разказва за млад и богат мъж, който започва сексуална връзка с момиче, но й поставя условия – да му се подчинява безусловно и да е готова на експерименти, които могат да отидат и отвъд границата на болката. Отначало тя се ужасява, но постепенно открива, че подчинението води до неподозирани емоции в секса.  Ако и вие сте фантазирали да подчинявате в секса или да бъдете подчинени, но не сте знаели как да го направите – книгата е готова азбука за това.


1. Създават се правила и роли.
Доминантът (в книгата младият милионер) определя правилата и контролира ситуацията на 100%, подчиненият (момичето Анастейжа) ги приема напълно и няма право да ги нарушава, доверявайки се 100% на доминанта:
"Сложи ръцете си една до друга отпред – заповяда ми той и махна хавлията ми. Подчиних се. Той завърза китките ми с вратовръзката. Очите му бяха светнали от вълнение. Сърцето ми щеше да изскочи, биеше френетично… той беше друг мъж – мъж, който мисля, че не беше безопасно да ядосваш."

2. Някой губи контрол... най-сетне.

Доста жени в нашата култура се срамуват да покажат удоволствие и изпитват вина, ако се отпуснат изцяло. Когато мъжът поеме целия контрол върху себе си, за жената това е възможност вътрешно да прехвърли „вината“ върху него и да се наслаждава. Четох, че „50 нюанса сиво“ печели огромна популярност, защото модерните жени с кариера тайно копнеят да са подчинени в леглото и съм съгласна в голяма степен, че е така.
"Беше ужасно възбуждащо и в същото време се чувствах абсолютно безсилна. Тялото ми започна да се движи неконтролируемо в някакъв свой ритъм, огъваше се под всяко негово докосване."
 „Изпитвах ужас и срам. А другата в мен трепереше от нетърпение.“


3. Болката е само за удоволствие, никога, за да нарани!
Болката често подсилва усещанията. Говорим за болката като игра между двама. Тя задължително трябва да бъде редувана с нежност и партньорът трябва да знае, че единствената й цел е да му достави удоволствие и никога - да нарани или унижи другия:
„Едва дишах. Дали ще ме боли? Той сложи ръка върху голото ми дупе – започна да ме гали леко, нежно. А после ръката му вече не беше там. Усетих как дланта му се стовари и очите ми почти изскочиха от болка. След това той започна да гали нежно мястото, където ме е ударил. Адреналинът ми се бе качил извън всякакви измерения. И тялото ми… пееше под жестоките му ръце.“
След такъв секс е важно да покажете своята любов и уважение към партньора:
„Лежахме един до друг и чакахме дишането ни да се успокои. Той галеше нежно косата ми.“

4. Каталог на оргазмите.
В книгата фантастично са описани различните начини, по които една жена може да свърши. Колкото по-голямо напрежение има преди оргазма, толкова по-силно е отпускането и удоволствието след това.
След кулминацията възбудата при мъжа рязко спада. Той не може да изпита веднага нов оргазъм, трябва да мине всички стадии отначало. Докато при жената е точно обратното! След първия оргазъм нейната възбуда е по-силна и ако продължи да прави секс с партньора си, всеки следващ оргазъм ще бъде все по-силен. Средностатистическата жена може да има от 1 до 10 оргазма при продължителен секс!
„Отново се изпълвах с желание и то ставаше все по-неконтролируемо. Господи, пак ли! Не вярвах, че тялото ми би понесло още един земетръсен оргазъм. Но едва ли имах избор… и неизбежното беше вече факт. Сладък, агонизиращ, трескав оргазъм. Изгубих усещане за всичко. Не знаех коя съм, къде съм.“

Забелязвам, че доста жени след тази книга казват: хубаво, обаче моят мъж не е такъв герой, а и аз не мога да имам такива оргазми. Това не е истина. Важното е партньорът до вас да провокира желанието ви. Дори и обикновеното шалче, което слагате всеки ден, може да ви подари уникални преживявания в момента, в който той ви завърже ръцете с него и ви каже: сега ще правиш това, което аз искам.

*Цитатите са публикувани със съдействието на ИК „Бард“
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР