Мила Кунис

Полусляпото пате, което се превърна в лебед

Деяна Ангелова 25 November 2012

„Ще говоря за всичко, което искате – за политика, храна, пари, дрехи, за всичко под слънцето. Но няма да коментирам личния си живот“, категорична е Мила Кунис. Да се чудиш откъде е тази параноична потайност в 29-годишната звезда от „Черният лебед“. В Холивуд тайни няма. Особено когато си гадже на най-актуалната филмова звезда в момента и бивш съпруг на Деми Мур - Аштън Къчър. Или пък бивше гадже на Маколи Кълкин цели 8 години. След раздялата с Мила Кунис невръстната жертва на Холивуд - Кълкин, се отдаде на дрога и алкохол и заприлича на призрак.

Плачех всеки ден. Не разбирах културата. Не разбирах хората, не знаех езика. Есето си за колежа започнах с изречението: Представете си какво е да сте сляп и глух на 7-годишна възраст. Така се чувствах, когато емигрирахме в САЩ.

Истинското име на Мила Кунис е Милена. Семейството й са евреи от Украйна, баща й е инженер, а майка й физик. Емигрират в САЩ преди 20 години, за да дадат по-добър шанс на Мила и брат й. „Във вторник кацнахме в Америка, а в петък вече ходехме на училище в Ел Ей. Пристигнахме с $250. Само толкова ни позволиха да вземем. Аз съм израснала в малък град, никога не бях стъпвала на летище, не бях яла хамбургер, не бях пила сода, не знаех и дума английски. Бях като в зоната на здрача“, припомня си Мила. На 7-годишна възраст тя няма друг избор, освен да се научи как да оцелява във враждебна среда. Няма спомени от първите години – било толкова зле, че подсъзнателно ги блокирала. В САЩ родителите й започват от нулата и се сблъскват с бедността. Но Мила е благодарна за шанса, който са й дали. „Така се научих да оцелявам, взех си житейските уроци от малка.“

На 9-годишна възраст я записват на актьорски курсове. Не защото искат да става актриса, а защото няма кой да я гледа след училище и през уикендите. Така, без да иска, тръгва по пътя на бъдещата си професия. Веднага я вземат за реклама на кукла Барби. Намира си и агент, който я представлява и до днес. „Мечтаех да бъда учител, лекар, акушер. Исках да съм всичко друго, но не и актриса. Това беше само хоби“, твърди Кунис. На 14-годишна възраст се явява на прослушване за телевизионно шоу. Лъже, че е на 18, за да я допуснат до кастинга. И добре че го е направила, защото я избират за популярния ситком That ‘70s Show. Снима осем сезона и се запознава с Аштън Къчър, който също е част от актьорския екип. Стават много близки приятели, но не и гаджета. Защото тя ще срещне Маколи Кълкин, а той - Деми Мур. Съдбата е отредила друго време за любовта им. Тя е само на 18, когато се влюбват с Маколи. Затворен в златната клетка на апартамента си в Ню Йорк, той отказва всякакви интервюта, публични изяви, роли. След връхлетялата го на младини слава и скандала с родителите му, които искат да пропилеят парите му, той желае просто да го оставят на мира. „Ние израснахме заедно. Маколи ми помогна да бъда това, което съм в момента. Според мълвата Мила го изоставила, защото посегнал към наркотиците. „Можехме по цели часове да играем на видеоигри, да гледаме телевизия, да четем книги. Не беше нужно дори да си говорим“, това е един от малкото коментари на Кунис по адрес на звездата от „Сам вкъщи“.
Мила Кунис е на 21, когато решава, че актьорството ще е нейна професия. И не е сбъркала, тъй като благодарение на тази работа в момента има 30 милиона в банковата си сметка. Камерата безумно обича различните й очи - да, различни, едното е зелено, а другото - кафяво. Казват, че така се раждат необикновените хора. Но истината за различните очи е шокираща и има медицински термин за заболяването й. „Бях сляпа с едното око в продължение на много години, но никой не го разбра.“ Така е научена - да не дава израз на слабостите си. Излекувала се преди година благодарение на скъпа операция, която вече можела да си позволи след натрупаните милиони. А те й дават свободата да прави това, което обича.

Всичко, което искам, е да ям и да обикалям света

Най-любимото нещо на Мила Кунис е да метне раницата на гърба си и да обикаля света заедно с брат си Майкъл. „Пробваме от всичко, където и да се намираме. Яла съм алигатор, жаби, зайци. Корея е едно от тези места, където е по-добре да не знаеш какво има в чинията ти“, разказва Кунис. Любовта към храната и кулинарията е едно от нещата, за които според нея е „виновна“ украинската й кръв. Но ако питате Мила каква се чувства по народност, тя категорично ще ви каже: американка. Не е стъпвала в родното си място от деня, в който са емигрирали. И на този етап няма желание да се рови в миналото.
Понеже няма личен асистент, а обича да готви, пазарува сама. Но след полунощ, когато супермаркетите са полупразни. Няма да я видите в най-модерните и актуални заведения, защото не иска да се среща с омразните й папараци. Именно папараците преди месеци заснеха Мила и Аштън да се целуват на частно парти. Твърди се, че любовта помежду им пламнала, след като Мила предложила приятелско рамо на Аштън покрай драмите с Деми Мур. Вече не се крият, но и не коментират отношенията си. Все пак Мила Кунис има желязно правило: „без лични въпроси“.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР