Женствеността като ухание

Жените са от различна порода. Как да разпознаем характера й сред тълпата? Пробвайте с аромата.

Василена Цанова 16 October 2012

Жените са от различна порода. Типът „отчаяна съпруга“ бърка шоколадово суфле с едната ръка и връзва вратовръзката на мъжа си с другата. Нейният Кари Брадшоу антипод пък не знае откъде се включва микровълновата. После идва неизлечимата романтичка, готова да танцува под дъжда от щастие, докато циничката дипломатично повдига вежди, спомене ли се думата „любов“. Как да разпознаем характера й сред тълпата? Не по червилото, фигурата или роклята. Пробвайте с аромата.

Пудрен (деликатна)
Тя е учтива и дипломатична, не изважда веднага всички козове. Без излишно парадиране, чувства остра нужда от психологическа закрила и спорадично бягство от реалността. Love, Chloe Eau Florale на Chloe e нейното средство да постигне и двете. Като копринен шал ароматът я обвива в мека прегръдка. Към пудрения характер на оригиналния Love Chloe сега е прибавен свеж дъх на цветя, листа мате (парагвайски чай) и сладък грах.

Флорален (романтичка) Погрешна е представата, че любителката на цветни ухания по цял ден не слиза от облаците. Напротив, тя обича да освобождава емоциите си. Затова би предпочела деликатната версия Especially Delicate Notes на Escada и нейната цветна композиция от розови венчелистчета и иланг-иланг, нежно докосната от круша и мускусни семена амбрете. Безгрижното усещане, еквивалент на ефирна лятна рокля, ще я направи спонтанна и щура поне за малко. Това ще стори и Mexx Pure заедно с аромата на тиара и лотус. При него обаче има неочакван обрат – нотки санталово дърво и ванилия, които само подсилват позитивните усещания на романтичката.

Ориенталски (независима) Да, тя обича мъжките погледи, но само за флирт. Повече се осланя на финансовата си независимост и стриктна самооценка. Това не значи, че привърженичката на пикантни ухания е самотна. Тя знае по-добре от всеки друг как да съблазнява. Например с Her Secret на Antonio Banderas. „Ключът“ за отваряне на сърца включва канела (силен афродизиак), жасмин (еротично цвете според индийците) и черен пипер (за подлютяване на страстите). Legend Pour Femme на MontBlanc също е подходящ за жената на място. Вдъхновен от легендарни фигури като Ингрид Бергман и Грета Гарбо, неговият дискретен имидж сладко ухае на мускус и ванилия. Ориенталските акорди елегантно преминават към нероли, горчив портокал и момина сълза, защото и най-независимата натура понякога крие чувствителна душа. 
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР