Бенисио Дел Торо - труден за издържане

Ирина Иванова 09 October 2012


Във филма на Оливър Стоун „Диваци” Бенисио размахва мачете и реже глави, обут в жестоки каубойски ботуши и със зловещи белези по лицето. За нашите глави обаче мачете не му трябва. Достатъчно е само да ни погледне в очите (макар и от екрана) и умираме, нали?


Трудно можеш да се сетиш за роля на Дел Торо, която да не е свързана по някакъв начин – пряк или косвен - с наркотици и насилие. Спомнете си „Трафик”, „21 грама”, „Страх и омраза в Лас Вегас”. В 98% от ролите си той е лош, много лош, демоничен. Но нито едно от досегашните му превъплъщения не може да се сравни с това в „Диваци”. Героят му Ладо е безмилостно жесток бос на наркокартел. Защо винаги играе Лошия? Според него – защото било по-интересно от актьорска гледна точка. Ние имаме своя версия по въпроса – заради темерутския му характер. Извинявай, Бенисио, но си е така. Ето кои факти и истории от живота му ни наведоха на тази мисъл.

ергенската квартира

Легенди се носят за апартамента му в Ел Ей. Уникална дупка за 300 долара месечно, чиито стени, пък и под, са покрити с книги, списания, дискове, плакати от филми и листове хартия, на които Бенисио записва мислите си. Не може да си представи как ще допусне в своята „свещена пещера” жена и деца. Актьорът се нанесъл в „пещерата” преди петнайсетина години и си казал: „Бенисио, това е дъното!” Животът на дъното обаче толкова му харесал, че никога по-късно не го осенило желанието да се премести. А какви жени са идвали в тази дупка! Валерия Голино, Алиша Силвърстоун, Хедър Греъм, Киара Мастрояни...

единствената годеница и голямата любов

Бенисио и испанската синеока дива Валерия Голино са сгодени в продължение на 5 години (1988-1993), но се разделят заради негова изневяра. Това е основната причина за повечето му раздели. Когато редактор на американския „Плейбой” го пита дали според него е възможна моногамията в Холивуд, той отговаря: „Мисля, че не питате правилния човек!”

Дел Торо никога не е говорил публично за връзките си, но се смята, че голямата му любов е Киара Мастрояни, дъщерята на Катрин Деньов и Марчело Мастрояни, която го зарязва след двегодишна връзка. Двамата се запознават в Кан през 1998 г., където той представя филма си „Страх и омраза в Лас Вегас”. Според слуховете травмата, която Киара му нанесла, е причината Бенисио никога повече да не осъществи продължителна сериозна връзка. „Това не е за мен. Трудно се възстановявам“ - казва той. Твърди, че жените имат проблеми с неговия начин на живот – с книгите и самотата му – и той ги разбира, но не смята за нужно да се променя. Освен това никоя не харесала знаменития му ергенски апартамент. Нищо чудно! Представяме си какво е! 

бащата

Дон Густаво Адолфо Дел Торо Бермудез е адвокат (наричали го „адвоката на бедните” и бил на почит в цяло Пуерто Рико), произхожда от семейство на адвокати и вярвал, че и синът му ще тръгне по същия път, а актьорството ще му е само хоби. Продължавал да вярва в това дори след като актьорът взел „Оскар” за „Трафик”. Отношенията им са сложни, тъй като бащата е строг и консервативен, а синът - много свободолюбив. „Когато бях още момче, обожавах да се катеря по покривите, можех да го правя по цял ден. Баща ми обаче искаше да му помагам с прасетата, които отглеждахме в нашата ферма. Беше отвратителна работа. Трябваше да държа прасетата, докато ги кастрират. После моментално отивах и се покатервах на някой покрив, за да дишам. Татко ме сваляше оттам, напердашваше ме с колана си, след което аз обаче демонстративно се качвах отново на покрива. Не успя да ме пречупи“ - разказва актьорът.

майките

Доня Фауста Санчез Ривера Дел Торо, майката на Бенисио, починала само на 33-годишна възраст, когато той бил едва на 9. Тя страдала от хроничен хепатит и Бенисио не си спомня майка си здрава. Благодарение на нея обаче по-късно става актьор, защото непрекъснато измисля скечове, за да я развеселява.

Другата майка в живота на актьора е дъщерята на Род Стюарт Кимбърли, която преди по-малко от година роди на Бенисио момиченце, което двамата кръстиха Дилайла. Когато Кимбърли обявява, че е бременна от Дел Торо, всички са шокирани, защото никой не знае, че въобще са се срещали. Никога не са били снимани на прием или вечеря или дори по време на невинна разходка.

И защо точно Кимбърли - момиче на татко, парти блондинка и първа приятелка на Парис Хилтън?!

До този момент тя имала два развалени годежа: с рокаджията Сиско Адлър, на когото посветила татуировката си „Момичето на татко обича Сиско”, а след раздялата я променила на „Момичето на татко обича диско”, после с някаква риалити звезда, с която са сгодени 11 дни. „По-добре да имаш кратък годеж, отколкото кратък брак” – обяснила тя пред медиите. Според светските хроникьори Бенисио бил пленен от лекомислието и безгрижието на Кимбърли. Двамата изкарали заедно най-много месец, станало ясно постфактум, след което тя му се обадила, че е бременна. Според клюките Дел Торо се смял с часове, когато Кимбърли му съобщила новината. Какъв чудесен номер му спретнала тази луда мацка на него – мрачния самотен гений!!! Освен това и дума не споменала за брак! Въобще не й пукало. Бенисио обаче й държал ръката по време на раждането.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР