Деми Мур в търсене на вечната младост

Тази година Деми Мур ще навърши 50, но трудно ще откриете бръчки по лицето й.

Деяна Ангелова 09 September 2012

Тази година Деми Мур ще навърши 50, но трудно ще откриете бръчки по лицето й. Не е и карикатурен образ на пластичната хирургия. Холивудската дива сякаш наистина е открила извора на вечната младост. Проблемът е, че той не гарантира и вечно щастие.


Навръх шестата годишнина от сватбата им 34-годишният Аштън Къчър й изневери с неизвестна блондинка. Деми не го прие като рутинна мъжка изневяра, а като сигнал, че вече не е достатъчно млада и сексапилна. И проблемите започнаха. Манията за диети и слаба фигура стигна нездравословни измерения. Дневните си калории набавяше с Red Bull – по един за закуска, обяд и вечеря. И едно листо салата с чаена лъжица риба тон. Това е. „Деми не говори за нищо друго освен за това как да се поддържа млада и красива. Тя е по-обсебена от всеки, когото познавам. А говорим за Холивуд все пак“, заяви в интервю бившият й агент Барет Грейтс.

За да докаже, че има младежки дух, започна да купонясва по цели нощи с дъщерите си и техни приятели на рейв партита. Папараци я изловиха да флиртува с много по-млади от нея мъже - включително с 24-годишния Зак Афрон. Изпадна в безсъзнание в дома си и спешно бе откарана в болница, където лекарите едва я спасиха. Оказа се, че е вдишала райски газ, с който по принцип злоупотребяват тийнейджърите. Но рязкото смъкване на килограмите и злоупотребата със сънотворни са превърнали този опит да се позабавлява по младежки в трагичен инцидент.
Стремглавото спускане по спиралата на самоунищожението завърши с почти насилственото й вкарване в клиника, където да лекува хранителните си проблеми и пристрастеността. Излезе с обещанието, че е тръгнала по правия път, но нищо не се промени. Продължава с диетите, продължава с маниите. Много месеци минаха от раздялата й с Аштън, но тя все още отказва да приеме факта, че той излиза с други жени. Вярва, че ще се върне при нея. Просто трябва да е достатъчно красива и млада, за да го спечели отново. Поведението й очевидно не може да бъде обяснено само с разбито сърце. То е резултат от веруюто на Деми, че външният вид и имиджът са всичко.

Да не забравяме, че дълго време тя бе кумир на всички жени по света, които също повярваха в илюзията за вечната младост. Когато през 2003 г. Деми направи голямото си завръщане в киното с “Ангелите на Чарли“ след близо 6-годишен „отпуск по майчинство“, всички бяха изумени. Беше по-секси отвсякога. Медиите писаха, че е прахосала 300 000 долара за цялостна пластична реконструкция. Естетични хирурзи дори показваха къде и какво е пипано по тялото й. Деми Мур и до днес отрича да е лягала под ножа. Но е факт, че оттогава за нея времето сякаш спря. Няма бръчки, няма излишни килограми, изглежда все по-красива. Тя успя да убеди света и себе си, че никога няма да остарее и да погрознее.
Сега същите тези хора, които я боготворяха, изпитват към нея само съжаление. За тях тя е поредната вманиачена звезда, станала жертва на славата и пороците, свързани с нея. Забравиха, че благодарение на нея започна кугър революцията: вече не беше срамно да излизаш с по-млад мъж. Забравиха, че Деми Мур е първата актриса, договорила хонорар над 10 милиона долара - сума, плащана дотогава само на мъже. И така проправи пътя на останалите дами от киното към големите пари. Че бе една от първите, които открито заявиха, че в Холивуд за жените над 30 няма работа и силни роли. Индустрията автоматично ги изхвърля в търсене на млада плът.

Дъщерите й също вдигнаха ръце от нея. Умориха се от емоционалната й неуравновесеност и драмите. „Искаме майка, а не още една сестра“, твърдят те. И се дистанцираха от нея. Брус Уилис също я изостави – наслаждава се на новородената си дъщеричка от настоящата съпруга. Няма време да се занимава и с нейните проблеми.
Деми Мур остана сама. И дори огледалцето да й казва, че е най-красива на света, какво от това? Вечната младост не гарантира и вечно щастие.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР