Мокър ефект, раста и афро

Секси или диви и екзотични. Летните прически дават възможност за избор

Свобoда Сидерова 22 August 2012

BCBG Max Azria

Представете си, че току-що се връщате от плажа, пардон, от фризьор и косата ви е още мокра. Малко вероятно е да не са успели да я изсушат. Напротив, това е търсен ефект. Податливи на влажния климат са Alexander Wang, Giambattista Valli, BCBG Max Azria, Donna Karan, Chanel, Diesel, Etro... Кой казва, че раста прическата е приоритет само на алтернативните момичета? MaxMara и United Bamboo например я правят гламурна, при това без намек на гръндж. Sass&Bide е в плен на африкански плитчици. Според Kristina Ti гофрираните кичури, които досега бяха лош тон, отново са на гребена на вълната. Вариантът на Oscar de la Renta – обемни ситни „пружинки“, също е фешън.

Да ви върви по масло
Маслата, които действат на косата също като хидратиращият серум на кожата, не само подхранват, възстановяват, защитават от топлината на сешоара, наелектризиране и цъфтеж, но и облекчават стилизирането, като разглаждат и разплитат кичурите, придавайки им мекота и блясък. На тези и на други свойства (общо 10 на брой) отговаря маската-спрей на Revlon Professional. Плюсът на еликсира на Schwarzkopf е, че маслата от арган и слънчоглед се разпределят равномерно върху косъма и се абсорбират мигновено, без да го утежняват. Неслучайно наричат изглаждащото олио на Matrix копринено чудо. Освен че контролира начупването на косата, дълготрайно подхранва и възстановява блясъка благодарение на зехтин, масло от карите и серамиди. Маслата се нанасят на влажна коса по цялата дължина или на суха – само на крайчетата. С тях лесно се постига актуалният мокър ефект. Може да ги използвате още като подхранваща маска преди миене.

Правила на добрия цвят
През лятото желанието за смяна на прическата поражда и друго за цвета. От лесно по-лесно, още повече че боите за коса последно поколение вече спазват примерно поведение, т.е. свеждат вредите до минимум. Ако все още не сте на „ти“ с боядисването, придържайте се към натуралните нюанси. Идеална за целта е дълготрайната боя на Syoss с ниско съдържание на амоняк. Формулата с гинко балсам защитава косъма и го прави силен. Няма жена, която да не мечтае да усили блясъка на косата, без да прибягва към боядисване. Гаранция за успеха е безамонячната боя тон върху тон Dia Light на L’Oreal Professionnel. Леката киселинност на формулата, близка до натуралното рН (известно е, че миенето, стайлингът и замърсяванията го алкализират) я прави подходяща още за вече боядисана коса, която изисква допълнителни грижи. Освен ефекта винилов гланц Dia Light гарантира още мат (нюансиране на кичурите) и цвят (подсилване на естествената визия като изсветляването е до тон). Другата новост на марката - Dia Richesse, също от типа тон върху тон, с успех покрива първите бели корени. Идеална е за жени, които се страхуват да променят цвета на косата или искат да се върнат към първоначалния си оттенък. Резултатът е толкова натурален, че външната намеса не личи.   

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР