Ароматен тур гайд

„Яж, моли се и си носи новите парфюми“ хедонистично нашепва лятото.

Василена Цанова 30 July 2012

CK One Summer

„Яж, моли се и си носи новите парфюми“ хедонистично нашепва лятото. Катo героинята от едноименните (почти) книга и филм „Яж, моли се и обичай“, която търси себе си и любовта в Италия, Индия и о-в Бали, вие се отправяте на пътешествие с една малка разлика. Замяната на спокойствието на индийските ашрами с блясъка на Париж според нас е най-добрата дестинация за влюбени. В ролята на самолетни билети са новите летни аромати. Така че просто се понесете върху крилете на уханието.


о-в Бали
Тук героинята Лиз (в ролята Джулия Робъртс) най-накрая намира пълно щастие в лицето на леко брадясалия, но безкрайно харизматичен Хавиер Бардем. Освен за летни свалки обаче райското кътче се посещава от туристите и по други причини – палещо слънце, сърфинг, ситен морски пясък. Все мечти, на които навежда унисекс уханието CK One Summer
на Calvin Klein. Флаконът с ефект на напукан лед подсказва, че вътре ви очаква летен коктейл от синя мента, краставица и лайм със задължителното присъствие на ром, който повдига градуса на емоциите. Синьото небе и сърфът са на едно пръскане разстояние и с мъжкия Armani Code Sport Athlete, неизменен спътник на спортистите (наричани от Армани „съвременни гладиатори“). Както и на всички онези, които харесват ултрасвежото усещане от по-високата концентрация на мента и джинджифил. И понеже на спортистите им се носи славата на големи мачовци, то няма да минете без задължителния парфюм на прелъстителя – Seductive Homme на Guess. Притежателят му живее на плажа, но вместо с екстремни спортове си повдига адреналина, като съблазнява красиви жени. В начинанието му помага екзотична комбинация от кардамон, пачули и кожен мускус, затоплени от ванилова орхидея и виолетови листенца.

Италия
Следващата спирка е Меката на чревоугодниците, където героинята качва над 10 кг, похапвайки пица и паста на воля. Това е един от редките случаи, когато любовта на жените минава през стомаха, а не през... шопинга - универсално средство за лекуване на депресия. Какво ще кажете за един парфюм на Armani? Той улавя същността на жената с главно „Ж“ - красива, без дори да осъзнава красотата си, пълнокръвна и истинска. След толкова години на еманципация сякаш сме забравили как изглежда тя. Но знаем как ухае. На Acqua di Gioia Essenza - прясно цъфнал лимонов цвят, кашмирено дърво и воден жасмин. Спомена от прекрасното италианско лято запазва и дамският Eternity Summer на Calvin Klein. Представете си залеза над морето с последни златисто-розови проблясъци. Става ви толкова романтично на душата, че ви иде да запеете някоя песен на Селин Дион (или на Кейти Пери, ако романтизмът ви идва в повече). Може да запечатате красивия момент и по друг начин. Например с мириса на портокалов цвят, бергамот и учудващия намек за мартини от... японска круша. Омайващият аромат на цитруси, който витае навсякъде, е бутилиран в мъжкия Azzaro Pour Homme L’Eau. Тонизиращите нотки на цитрон, юзу и грейпфрут са умело съчетани с акватично солени акорди, вдъхващи на притежателя му усещане за свобода. Същото внушение оставя мъжкият Cool Water Man Pure Pacific на Davidoff, който пуска фантазиите на воля с дъха на лимон и мандарина, босилек и градински чай.

Париж
Дързостта на французите е качество, което заслужава да бъде наблюдавано и изучено. Парфюмите тук не са за срамежливките. Жена, която носи Dior Addict Eau Sensuelle например, излъчва чувственост на талази. Версията на оригиналния Addict Eau de Parfum e съгласувана според сезона - хармонична и цветна, с мек баланс на бял мускус и нотки кедър. Вечното предизвикателство на женския сексапил над мъжката наивност намира своето изражение в олекотената версия Classique X Collection L’Eau на Jean Paul Gaultier. Божурът и портокаловият цвят звучат като нежна милувка, но еротичният елемент се откроява под формата на кадифена буква X върху изваяната като голо женско тяло бутилка. Напомня за някоя доминатрикс с кожени дрехи и камшик в ръка... но с ранимото сърце на гумено мече. Докато сте на вълна Париж, няма как да не посетите прословутите му шопингулици. Ние препоръчваме Avenue Montaigne, където се намират само най-луксозните фешън брандове. На емблематичната улица са кръстени и двете ухания на S. T. Dupont – за нея и за него, 58 Avenue Montaigne. Името предопределя характера им – скъпоценен и изтънчен. Дамският пристрастява с плодовите си акорди на малина и касис, които чудесно си подхождат с цветния букет от жасмин и циклама. Урбанистичният подпис на типичния френски мъж пък си личи от привкуса на кардамон, майорана и дървесната следа на кашмир и сандалово дърво.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР