Девет мига от живота на Стефания Кочева

Пада често, лесно, без причина и обикновено с тежки последици. Приятелите й забраняват да носи остри и чупливи предмети

Ирина Иванова 04 July 2012


1. Не отказва роля, колкото й малка да е тя „Аз съм на 25 години и всяко появяване е шанс да ме забележат.“ Преди две години се снимала в епизодична роля в първия сезон на „Стъклен дом“ и там я видял режисьорът Иво Симеонов. Когато започнал да прави кастингите за сериала на Нова телевизия „Отплата“, поръчал да й се обадят специално. Цели 11 месеца Стефания не знаела дали ще я одобрят или не.

2. Има специална химикалка за подписване на договори
Купила си я е от едно от любимите си места в Лондон - Шекспировия Globe Theatre – в деня, в който й се обадили, че е избрана за ролята на Анна, дъщерята на лошия адвокат от „Отплата”. На химикалката пише: „Целият свят е сцена.”

3. Носи 42-и номер обувки Голям късмет за жена, особено в сезона на разпродажбите. Така се добрала до чифт на Stuart Weitzman, един от любимците на Кари Брадшоу, в Harrods за 35 паунда. Изящни, от черен лак и на много висок ток. Актрисата обиколила всички каси да пита дали наистина това е цената. Касиерките също се усъмнили, но накрая й ги връчили с думите: „Днес е твоят ден!“ Лондон е велико място за шопинг според Стефания и може дълго да изброява находките си. Последната е великолепен снежнобял керамичен часовник на Michael Cors. Тя си го избрала, а и го подарил приятелят й Иво.

4. Досега не е имала гадже актьор
Имала е четири сериозни връзки по две-три години с лекар, адвокат, инженер. Настоящият й приятел Иво от 15 години живее и работи в Лондон във фирма за соларни инсталации. Заедно са от три години, но Стефания признава с малко тъга в гласа, че е трудно да поддържаш връзка от разстояние.

5. Естествено руса е
Като тийнейджърка има пориви да се боядиса в култовото тогава патладжаненочерно, но баща й изхвърлил боята: „Един ден ще си щастлива, че имаш точно такъв цвят на косата.“ И сега Стефания е щастлива.

6. Принадлежи към „падащите хора“
Пада често, лесно, без причина и обикновено с тежки последици. Приятелите й забраняват да носи остри и чупливи предмети, без да е наложително. Падала е по стълби, от сцената, чупила е ръце, крака. След НАТФИЗ се записала на актьорски курс в Лондон и още на втората седмица състудентите й започнали да я наричат clumsy, т.е. непохватна. „Баща ми казва, че съм наследила таланта да падам от дядо ми Стефан, на когото съм кръстена. През лятото ме изпращаха при него в Драгалевци.“ Дядо Стефан починал преди три години и Стефания много се вълнува, когато говори за него.

7. Не пие кафе Предпочита фрешове или коктейл от топло мляко с щипка нескафе за аромат и лъжичка мед. Освен това не пуши, почти не употребява алкохол, не яде пържено и панирано и въобще много внимава с храната.

8. Мрази да чака
Веднъж, докато чакала цял ден да подредят осветлението и мизансцена за репетиция на едно представление, така й писнало, че повикала приятелка фризьорка и се подстригала. Когато се явила пред режисьора, той бил категоричен: „Никога повече не прави това!“

9. Върви й на лесбийски сцени
Първата е в холивудската продукция „Черната далия“ на режисьора Браян де Палма (Скарлет Йохансон и Джош Хартнет в главните роли). Стефания тогава била ученичка, но вече посещавала актьорска школа с терапевтична цел - била много стеснителна и баща й, психолог по професия, й „предписал“ актьорски курсове, за да се очупи. В „Черната далия“ трябвало да се целува с някакво момиче. Режисьорът се приближил, за да им обясни как да застанат, и те, като видели великия Де Палма толкова близо, си глътнали езиците. Той решил, че е заради предстоящата сцена, и казал да им донесат по едно малко, за да се отпуснат. „Въобще цял живот някой се грижи аз да се отпусна“, шегува се Стефания. Втората й лесбийска сцена е с Радина Кърджилова, с която учат в един курс в НАТФИЗ. „Там обаче беше по-сложно, защото трябваше да пресъздадем и взаимоотношенията.“
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР