Тайните на италианската кухня

Кристина Симидчийска 10 May 2012

Dolce&Gabbana

За пореден сезон Доменико Долче и Стефано Габана подчиниха новата си колекция на никому очаквана фантазия. По моделите им за Dolce&Gabbana разцъфнаха ярки овощни градини, подсказващи три от неизменните страсти на италианците: храна, жени и мода.
И говорейки за първото, обърнете внимание на крайно здравословното меню за сезона пролет-лято 2012: червен лук, наситеновиолетови патладжани, сочни червени чушки, сладки домати и дори... чесън (говорим за италианска кухня все пак). Още един от символите на Италия - класическата домашна паста, също присъства, макар и по-дискретно, във вид на обици, гривни или верижки за сламените чанти. Ярките принтове са допълнени от дантела, апликации, кристали и блещукащи цветни камъни, а десертът е оставен за гост-готвачите от Moschino: апетитни ябълки в стилизирани форми. Колкото до силуетите, дизайнерският дует твърди, че е почерпил вдъхновение от две актриси, въплъщаващи идеала за пищния разкош от стила на 50-те. Виновница е непретенциозната италианска комедия „Хляб, любов и фантазия“ от 1953 година, която се превръща не само в кинокласика, но и създава нова звезда – Джина Лолобриджида. Успехът й е толкова зашеметяващ, че само година по-късно режисьорът Луиджи Коменчини прави продължение - „Хляб, любов и ревност“, като главната женска роля е поверена на друг обект на възхищение – магнетичната София Лорен.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР