Храни за борба с целулита

31 May 2021

Искате по-стегнато тяло? Освен с козметични продукти, упражнения и много вода, има някои храни, с които можете да разкарате целулита отвътре навън.

Яйца – в тях има много протеини, които помагат за изграждането на колаген и еластин, както и лецитин, който прави кожата по-гладка.

Орехи – Омега-3 мазнините в орехите помагат на кожата да се овлажни отвътре като подпомагат хидратирането на клетките.

Боб – добавяйте боб в салатите и предястията си. Той е богат на фибри, които се свързват с токсините и ги изкарват от тялото ви.

Киви – този сочен плод ви дава 155% от препоръчителното дневно количество витамин C, който пък помага за натрупването на колагена.

Боровинки – заредени са с изключително ценни минерали. Малко от червените плодове добавени към овесените ви ядки ще окажат голямо влияние върху гладкостта на кожата ви.

Зелен чай – многото кофеин заклещва токсините в мастните клетки. Безкофеиновият зелен чай дава на антиоксидантите сигнал да започнат да изгарят мазнините.

Факти за целулита
- През 80-те като причина за омразния целулит спецовете сочат токсините. Десетилетие по-късно – липидите. Днес виновни за „женската чума“ са проблемите с кожата. Те започват, когато хормоните атакуват колагена, правейки го по-твърд. Това затруднява микроциркулацията и в резултат мастните клетки увеличават размера си (до 40 пъти), което пък довежда до визуалния ефект „портокалова кожа“.   

- Мастните клетки на бедрата и корема се различават по структура. Докато първите представляват отделни пластове между колагена, вторите са като гроздове  топчета. Другата разлика е в метаболизма. Адипоцитите на корема складират по-бързо мазнини от „колегите“ на бедрата. Това е причината за по-добрата им издръжливост на физически усилия.   

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР