Любовен натюрморт

Вживявайки се в ролята на купидони, парфюмеристите улесняват влюбените

Свобoда Сидерова 20 February 2012

Вживявайки се в ролята на купидони, парфюмеристите улесняват влюбените. Иначе няма как да обясним рекордното количество аромати с думата love в името.



Chloe, Ferre, Diesel... Самото им произнасяне звучи като музика не само за жертвите на модата. Още с първото вдишване разпознавате Love, Chloe Eau Intense като признание в любов. Микс от ирис, хелиотроп и мускус носталгично напомня за незабравимия мирис на пудра, полепнал по кожата след страстни целувки. Искате да се потопите в чиста любов, каквато може да бъде само първата? Тогава за вас е In the Mood for Love Pure на Gianfranco Ferre. Акордът на праскова, черешов цвят и пурпурна кралска роза е абсолютен израз на връхлитащите ви една след друга емоции. Ако не можете да изразите чувствата си, оставете Tresor in Love на Lancome да го направи вместо вас на разбираем парфюмериен език. Нотки на нектарина, турска роза и жасмин предричат неизбежната среща на две сродни души. Могъществото на любовта ще изпитате с Amor Amor Absolu на Cacharel. Фойерверк от ананас, франджипани и пралина заплашва да прерасне в истински изпепеляващ пламък и събужда желание да бъдете съблазнени. Което още веднъж доказва, че по-добра тактика от нападението е защитата. Както и преди, срамежливо се изчервявате, четейки писмото му, но вече сте готови за сериозен разговор тет-а-тет. „Разкажи ми за любовта”, шепне Parlez-Moi d`Amour EDP на John Galliano. (Между другото името е заимствано от едноименната песен на легендарната Едит Пиаф.) Тя може да е щастлива случайност или с трагичен край. Зависи как възприемате контрастния коктейл от малина, боровинки и... лавандула. Двусмислеността на новия Loverdose на Diesel e заложена още в името. Свръхдоза любов или предозиране на любов. Еликсирът от мандарина, женско биле абсолют и амброксан (синтетична амбра) ще ви помогне да разберете отговора. Струва ли си обаче да се тревожите за утре, когато днес може да ви донесе толкова изненади? Внимание: композицията съдържа молекула-афродизиак, която води до необратимо пристрастяване. От целувки и прочее нежности Lanvin минава в настъпление. Новият Marry me! Love е повече от директен. Букетът от червени рози и магнолия, гарниран с горчив портокал, на практика замества годежния пръстен и сякаш казва: омъжи се за мен, любима! Направите ли го – не се страхувайте. Страхувате ли се – не го правете, но не разваляйте романтиката.
Интересно, че както в In the Mood for Love Pure, така и в Tresor in Love страстите нажежават праскова и круша. „Заговорът“ има своето обяснение - мекотата и сладостта на плодовете, създаваща илюзия за женска плът. Amor Amor Absolu и In the Mood for Love Pure също имат допирни точки. Пръскащи дързост, нотките на касис и момина сълза разгарят желанието.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР