Романтика и пътешествие в Ориент Експрес

eva.bg 01 August 2018

В продължение на десетилетия името „Ориент Експрес“ е олицетворение на лукс, изисканост и блясък – истинско произведение на изкуството в света на влаковите пътувания. Наследникът на легендата вече разполага с три чисто нови купета, в които всеки детайл е прецизно обмислен и ръчно изработен.

Вдъхновени от три от най-легендарните спирки – Париж, Венеция и Истанбул – трите луксозни купета са абсолютни уникати. Заемащи една трета от вагона, във всяко от тях има уникална дърворезба, кристална стъклария и изискани тъкани, които ги превръщат в икона на Ар Деко.

За вдъхновение са използвани архивни снимки, а част от мебелите са реставрирани, за да ви пренесат в славните дни на влака от 20-те и 30-те години от миналия век. Във всяка от баните има мозайки, изработени от мрамор, оникс, венециански гранит и италианско стъкло. За ламперията по стените са използвани стотици хиляди екзотични парчета дърво, подредени в сложни шарки и лакирани до блясък.

Както подобава на такова изискано пътешествие и храната е на ниво. В ресторанта може да се насладите на дегустационни менюта, за които шеф готвачът е подбрал най-добрите сезонни съставки, задоволяващи и най-изтънчения вкус. А в шампанско бара всяка вечер има изпълнения на живо.

Всеки влак може да ви транспортира от град до град. Но само Ориент Експрес ще ви пренесе назад във времето в една по-бляскава ера.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР