Една нощ любов и музика в операта

Лили Иванова на сцената на Националната опера и балет с изключително музикално и светлинно шоу

Лилия Илиева 04 February 2014

Лили Иванова и Митко Тодоранов в момент от подготовката на концерта

Снимка: Александър Осенски

В неповторимата атмосфера и акустика на Софийската опера, сред червения плюш, кристалните полилеи и огледала предстои да преживеем нещо изключително на 13 февруари, в навечерието на празника на любовта Свети Валентин. В продължение на повече от 2 часа ще слушаме любими песни, изпълнени от Лили с различни аранжименти в акомпанимент на щрайх. Половината от избрания й репертоар ще бъдат по-бавни любовни песни, другата половина - рокаджийски.

Част от изненадите: 

Лили ще бъде подгряване от най-търсеният сръбски китарист Зоран Анич.

Лили Иванова: „Това е първият ми концерт на сцената на софийската опера. Благодаря на г-н Димитър Тодоранов за идеята и за поканата. За мен и музикантите, с които заедно ще направим този концерт, това е предизвикателство. Самата аз все още не знам детайли по продукцията и сценичните решения – фокусирала съм се основно върху репертоара и репетициите. Аранжиментите за всички композиции са дело на Ангел Дюлгеров. Хубаво е, че вдъхновението за музиката ще бъде любовта.“
Визуализацията на всяка песен ще бъде различна, автори са млади български режисьори, живеещи в Ню Йорк, художникът Стефан Божков и Митко Тодоранов, автор на идеята за концерта и организатор на събитието.

В светлинното шоу ще бъдат включени извити LED екрани, ползвани от големи световни звезди като Мадона. Те ще обгръщат сцената или ще се разделят на движещи се сегменти.

Специално за концерта и за по-интересното сценично представяне са снимани два видео клипа, единият - с участието на Юлиан Вергов, другият - с Мис България Ваня Пенева.

Публиката в ложите ще получи комплимент шампанско Moët&Chandon.

Събитието ще бъде истински ексклузивно, няма да бъде записвано и излъчвано никъде.

220 души от присъстващите ще продължат вечерта, присъствайки на откриването на най-новия клуб в сърцето на София – Champagne Room. (Повече за Champagne Room четете в следващия брой на EVA.)

С приходите от концерта ще бъде изграден огромен роял с размери 6х6х8 м на скалите до плажа на клуб Hacienda Beach в Лозенец по проект на големия творец Кольо Карамфилов, когото загубихме през януари.

 

На пресконференцията за шоуто днес стана ясно, че следващото подобно събитие в Националната опера и балет ще бъде концерт на Лили Иванова и Васил Найденов.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР