Карла Гуджино, която ще играе иконата Вивиан Лий

52-годишната американка с италианска кръв във вените си ще пресъздаде последните години от живота на легендарната актриса, превъплътила се в ролята на незабравимата Скарлет О’Хара от филмовата сага „Отнесени от вихъра“ по едноименния роман на Маргарет Мичъл

23 August 2024

Снимка: getty images/guiliver

52-годишната американка с италианска кръв във вените си ще пресъздаде последните години от живота на легендарната актриса, превъплътила се в ролята на незабравимата Скарлет О’Хара от филмовата сага „Отнесени от вихъра“ по едноименния роман на Маргарет Мичъл.

Филмовият проект се нарича „The Florist“ (от англ. – цветарят), режисьор е Ник Сандоу (звезда от сериала „Оранжевото е новото черно“), а историята стъпва върху реални събития от биографията на Вивиан Лий. В края на живота си, през 60-те години на миналия век (тя си отива през 1967 г.), актрисата се бори с биполярно разстройство, подлага се на електрошокова терапия в психиатрична клиника и продължава да работи върху ролята си в театрална постановка по пиесата на Чехов „Иванов“.

В същото време Лий е магнетично привлечена от един обикновен цветар от своя квартал. Именно тази, на пръв поглед периферна история е в основата на бъдещия филм, чиито снимки все още не са започнали.

Животът на Вивиан Лий е необикновен – тя е родена и прекарва първите шест години от живота си в Калкута, Индия. Учи в манастир. Влюбва се лудо в театъра още като дете и гледа всяка пиеса по повече от 10 пъти. Избрана е за ролята на живота си – тази на Скарлет О’Хара, за около 3 секунди, след като продуцентът на „Отнесени от вихъра“ Дейвид О. Селзник издирва своята Скарлет в продължение на две години – най-дългият, най-отчаяният, най-успешният кастинг в историята на Холивуд. Прекарва 20 години от живота си до един от най-големите актьори в историята на английските кино и театър, сър Лорънс Оливие, за когото се омъжва след осемгодишен брак и развод с адвоката  Хърбърт Лий Холман, бащата на единственото ѝ дете – дъщеря ѝ Сюзан.

През 1961 г., когато е 48-годишна, се развежда и с Оливие. Именно по време на този развод се отключват проблемите ѝ с алкохола и биполярното разстройство. Вивиан Лий е удостоена с две статуетки „Оскар“ – за „Отнесени от вихъра“ (1939) и за ролята си на Бланш Дюбоа във филма „Трамвай „Желание“ (1951) на Елия Казан. Никога не се е наслаждавала на статута си на звезда и единственото определение, което използва за себе си, е „актриса“.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР