Булгар Биотик черпи сила от традициите

Люба Вангелова 18 April 2024

Според народните представи Благовец се свързва с окончателното пролетно пробуждане на природата. Особен ден, в който се чества женската енергия, даването на живот, на начало. На този ден българският бранд за пробиотици от ново поколение „Булгар Биотик“ избра да обедини традициите и модерния делник. Както древните обичаи са закодирани във всеки от нас, така и в ДНК-то на „Булгар Биотик“ са вложени природата, традициите и съвременните научни разработки.

ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ

Празнуването на живота е мотивът, с който „Булгар Биотик“ събра 10 дами на специално събитие на Благовец, за да възродят древната традиция чрез замесване на хляб и наричане. Всички поканени са част от семейството на „Булгар Биотик“ – Ирина Тенчева, Славена Вътова, Антоанет Пепе, Лора Найденова, Мона Гочев, Рая Методиева, Симеона Герджикова, Ивана Александрова, Наси Ангелова и Мариета Захариева, основателката на „Булгар Биотик“. Домакин на срещата, която се състоя в irituali, e Ирина Тенчева. Тя посрещна с топлина и усмивка всеки гост, след което преведе всички през специален ритуал, който позволява вглеждане в себе си и в съзиданието.  



ЧУДЕСАТА НА ПРИРОДАТА

Мариета Захариева придружи ритуала за Благовещение с разказ за чудесата на българската природа, част от които е и лактобацилус булгарикус – българските млечно-кисели бактерии, вложени в продуктите на „Булгар Биотик“. Към тях учени и технолози са прибавили и чудодейната сила на жълтия кантарион, известен с успокояващото си действие, както и на роза Дамасцена с нейния мощен антиоксидантен ефект.  

Пробиотиците на „Булгар Биотик“ съдържат 50 милиарда живи бактерии + пребиотици, които помагат не само на храносмилателната ни система, но и повишават имунитета, грижат се за общото ни здравословно състояние, действат като превенция срещу редица състояния, дори могат да подобрят настроението ни и да ни помогнат при стрес и напрежение.

Различните щамове на пробиотиците благоприятстват различни зони от тялото, това определя и избора на съответния продукт: Gastrobalance, Femin, Antistress, дъвчащи таблетки за устна хигиена.

Мисията на „Булгар Биотик“ е популяризирането на теорията, че нашите черва са „вторият ни мозък“, а чревната ни микрофлора е в пряка връзка с психическото ни състояние. Затова грижата за нея трябва да е целогодишна, а  пробиотиците са част от ежедневието ни, тоест не се приемат само докато приемаме антибиотици.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР