Д-р Констанца Тошева и д-р Цветина Даскалова на тема: Майки и дъщери

28 February 2023

На девети март ще се проведе десетото издание от поредицата събития на списание EVA – „Говори с EVA“. Този път темата е Майки и дъщери.

Гала и дъщеря й Мари са нашите звездни участници, с които ще си говорим за отношенията между майките и техните дъщери. Към тях в дискусията ще се включат и д-р Констанца Тошева и Д-р Цветина Даскалова, които освен, че са майка и дъщеря, споделят и професионалното си развитие в областта на акушерството и гинекологията.

Д-р Констанца Тошева е завършила Медицинския университет – София, през 1992 г. Взема специалност по акушерство и гинекология през 1997 г. От 11 г. работи в МЦ „Пентаграм“ в столицата.

Пленена от специалността си още от студентските години, когато работи на доброволни начала в Първа АГ болница „Св. София“. В семейния медицински център „Пентаграм“ нейните професионални интереси са фокусирани в акушеро-гинекологичната ендокринология, гинекологията на менопаузата, феталната морфология и воденето на женска консултация. Води обучителни курсове и публикува в медицински издания.

Д-р Цветина Даскалова е специализант акушер-гинеколог в МБАЛ „Вита“ в София и е част от екипа специалисти на МЦ „Пентаграм“. Интересите ѝ са в сферата на обща гинекология, проследяването на бременността, профилактиката на женското здраве. Извършва прегледи с висок клас уреди, работи с възрастни пациенти и деца.

Завършила е медицина в Германия, в Мюнхенския университет „Лудвиг Максимилиан“ през 2020 г.

Членува в Международното дружество по ултразвук в акушерството и гинекологията и The Fetal Medicine Foundation. Участва в научните събития на Българското дружество по акушерство и гинекология и Асоциацията по майчино-фетална медицина.

Достъпът до събитието „Говори с EVA vol.10: Майки и дъщери“ е безплатен и изисква предварителна регистрация с 2 имена на [email protected]. Събитието не е достъпно за лица под 18г. Модератор на дискусията ще бъде Мария Касимова - Моасе.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР