Мъфини Червено кадифе

Диана Шингарова 20 March 2022

Снимка: Диана Шингарова

Яркочервените кадифени кексчета с глазура от крема сирене  са перфектната комбинация за закуска или чаено парти.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ за 12 мъфина:

1¼ чаши брашно
1 супена лъжица какао
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаша кристална захар
6 супени лъжици масло
2 супени лъжици растително масло
1 яйце
1 яйчен жълтък
¼ чаена лъжичка бял оцет
½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
½ чаша мътеница
1 супена лъжица червен хранителен оцветител

Загрейте предварително фурната на 170оC. Постелете тава за кексчета с хартиени подложки за кексчета. В голяма купа разбийте заедно брашното, какаото на прах, содата за хляб, солта и бакпулвера. В друга купа разбийте заедно захарта, маслото и олиото.

Смесете яйцето, яйчния жълтък, оцета, екстракта от ванилия, мътеницата и хранителния оцветител. Комбинирайте сухите съставки с мокрите, докато се смесят добре. Напълнете формите за кексчета до 3/4 от височината на формичките за печене. Разклатете и почукайте тавата върху твърда повърхност, за да изравните тестото и да освободите задържания въздух. Печете 17–18 минути. Проверете ги, както проверявате печива. Когато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста или с влажна трохичка, полепнала по нея, извадете от фурната.

Оставете кексчетата да престоят извън фурната за около 2 минути, преди да ги извадите на решетка за охлаждане, за да изстинат напълно, и декорирайте с глазура.

Глазура: 450 г крема сирене на стайна температура
½ чаша несолено масло на стайна температура
2 чаши пудра захар
¼ чаена лъжичка екстракт от ванилия

За да направите глазурата, смесете крема сиренето и маслото в голяма купа и разбийте с миксер до пухкавост. Постепенно добавете пудрата захар и ванилията. Охладете глазурата, ако я предпочитате по-твърда. Нанесете глазурата с шприц върху охладените кексчета.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР