Торта Червено кадифе

Диана Шингарова 06 March 2022

Снимка: Диана Шингарова

Смята се, че тортата Червено кадифе е създадена в началото на 20. век, а родината й е Америка. Възраждането на популярността й се приписва на филма „Стоманени магнолии“ от 1989 г., в който тортата на младоженците е „Червено кадифе“. Оттогава насам това е един от най-продаваните и харесвани десерти в света.

ТОРТА ЧЕРВЕНО КАДИФЕ

Необходими продукти:
400 г брашно
600 г захар
8 г сол
6 яйца (300 г)
20 мл течна сладкарска боя
600 г брашно
12 г бакпулвер
12 г сода
30 г какао
1 ч.л. екстракт ванилия
600 мл мътеница
30 мл бял оцет

Подгответе си всички съставки според рецептата и се уверете, че са на стайна температура. Разбийте маслото и захарта с помощта на миксер до светла кремообразна смес. Посолете и продължете да разбивате. Добавете червената боя. Добавете яйцата едно по едно. Не добавяйте яйца, преди предишното да се е смесило напълно. Оставете настрани.

Смесете всички съставки в купа, а в друга купа смесете мътеница и оцет. Добавете една трета от сухите съставки и след това една трета от мътеницата. Повторете три пъти.

Пригответе 2 малки кръгли тавички с размер 18 см, намажете с мазнина и постелете с хартия за печене. Изсипете еднакво количество кексово тесто в тавичките.

Загрейте предварително фурната на 180°C и печете всеки блат по 35–45 минути. Охладете върху решетка. Слепете блатовете с крем и декорирайте.

Необходими продукти за крема
450 г крема сирене на стайна температура
½ чаша несолено масло на стайна температура
2 чаши пудра захар
¼ чаена лъжичка екстракт от ванилия

Смесете крема сиренето и маслото в голяма купа и разбийте с миксер до пухкавост. Постепенно добавете пудрата захар и ванилията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР