13 въпроса към... Дения Пенчева

Лилия Или_Ева 24 January 2021

В рубриката ни "13 въпроса" говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Хора на различни възрасти и с различни професии. Обръщаме се към тях с желанието да поговорим искрено и да чуем гледната им точка за нещата от живота.

13-те отговора на нашите 13 въпроса от Дения Пенчева, певица и дизайнер

На 25 януари можете да я гледате в „Черешката на тортата“. Едно от хобитата й е да готви. Дения Пенчева пее фолклор с модерни интерпретации. Кариерата й започва на шест години, когато става солистка в Детския радио хор БНР. Солистка е и в младежката формация на ансамбъл „Чинари“ и в различни хорове и формации. Завършва поп и джаз пеене при Етиен Леви и актьорско майсторство за музикален театър при Цветана Манева. Има магистратура по продуцентство във Факултета по журналистика в Софийския университет и се продуцира сама. Има и собствена модна марка.

Трите думи, които те описват най-добре?

Жизнена, позитивна и целеустремена.

В какво си непоносимо добрa? В какво би искала да си по-добрa?

Добра съм в това да ми хрумват креативни идеи. Всяка сутрин, когато се събудя, главата ми е пълна с тях. Записвам всичко интересно, което ми хрумне, за да може да работи за мен, когато му дойде моментът. Във всичко друго се стремя да бъда по-добра.

Ако трябва да направиш снимка, която да обобщава сегашния момент в живота ти, какво би включила в нея?

Снимката ще бъде на много слънчево място - плаж, кристално море, палми, а аз държа в ръка кокосов орех със сламка... Така се чувствам в момента – топло ми е на душата, подреден ми е светът и аз жадно пия от въможностите пред мен – животът е прекрасен!

Как си представяш щастието? А нещастието?

Щастието за мен е, когато няма какво да прибавиш или отнемеш от живота си, когато си в хармония най-вече със себе си. Щастието и нещастието са много субективни, въпрос на гледна точка. За мен нещастие е, ако човек няма цели.

За какво най-много харчиш парите си?

За женски неща. Обувките са ми страст. За козметика и за книги като че ли също харча най-много.

Коя мисъл те кара да се усмихваш?

Мисълта, че започва нов ден, че съм жива и здрава и всичко хубаво предстои.

Коя е най-приятната причина да се събуждаш сутрин?

Самият нов ден, изпълнен с предизвикателства.

С кого разговаряш напълно искрено и пред кого разкриваш сърцето си?

Много малко са хората, пред които говоря за наистина лични и съкровени неща. Най-често това са сестра ми и майка ми. Те са най-добрите ми приятелки.

Какво мислиш за твърдението, че мълчанието е злато?

То ми е любимо. Мисля, че ако човек няма какво да каже, е по-добре да замълчи. Ако това, което казва, няма особено значение за другите - също. А клюките дори не искам да ги коментирам. Чуждият живот е територия, която не рабирам защо би трябвало да се обсъжда.

Кого или какво следваш в инстаграм?

Интересни личности и любими модни марки.

Има ли избор, който да е променил радикално посоката на живота ти?

Един-единствен – музиката и по-специално фолклорът. Срещата ми с музиката като дете определи посоката на целия ми живот и на професионалната ми реализация. А да не се поддам на комерсиалните жанрове и да се опитвам да бъда новатор във фолклора, да го представям по по-модерен, достъпен и интересен начин за младите хора, не е лесна за отстояване кауза, но стана моя мисия и съм щастлива, че се справям успешно.

Каква е за теб любовта? Възможно ли е да е безусловна?

Любовта е буря и хармония, страст и нежност, екстаз и смирение - прекрасно чувство, магия, която е в основата на всичко красиво. Но за мен безусловната любов съществува само между родител и дете.

Каква беше за теб 2020 г.? Каква искаш да е 2021 г.?

Не мога да кажа че 2020 г. е била лоша за мен, напротив. Намерих време за още творчество и за позабравени и любими занимания. Създадох новата си колекция есен-зима 20/21 за моя бранд, който развивам вече 10 години. Правих декупаж на свещи, които обособих в дизайнерска Коледна колекция. Отделно от това, стоенето вкъщи ми се отрази крайно ползотворно, защото имах време да чета, а аз много обичам и се радвах, че имам възможност да прочета книгите, които отдавна си бях запланувала. Общо взето, обърнах се към себе си и това ми повлия благоприятно, защото личностното равитие на човека е изключително важно. И готвих, между другото, отдадох се на друго мое любимо занимание - кулинарията. Гледах с часове 24 Kitchen, взаимствах рецепти, експериментирах в кухнята.

Запалих се по картите Таро и искарах курс за Таро Мастер. Итеглих карта а 2021 и тя предвещава това да бъде година на трансформациите, на промените и на духовното израстване. Хората ще изместят фокуса си от материалното по-скоро към духовното. И това ще е единственото нещо, което реално ще ни „спаси“. Ще се появят много силни личности, много водачи, които ще преобърнат хода на събитията. Сигурна съм, че 2021 ще бъде по-добра година. Желая на всички хора здраве и вдъхновение! 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР