Сладък хляб

Сeмпъл, но удивително вкусен хляб с райски ябълки, стафиди, орехи и ром, който прави деня цветен

Мануела Панайотова 13 January 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Десертният хляб, по-плътната разновидност на кейка, е много приятен начин за зареждане с енергия и топлина, особено в това мразовито време. Надявам се днешното предложение да ви донесе и настроение, защото вкусът е сладък извлек от есенно слънце размесено с огнена вода, подсилено от ядки и оцветено с прашинки от сгряващи подправки. С други думи - семпъл, но удивително вкусен хляб с райски ябълки, стафиди, орехи и ром, който прави деня цветен.

Използвах 260 г брашно, 1/2 ч. лъжичка сол, 1 ч. лъжичка сода, 1/2 ч. лъжичка индийско орехче, щипка пипер, 170 г захар, 130 г разтопено масло, 2 яйца (леко разбити), 1 чаша ром, бренди или уиски, 1 чаша препечени орехи, 1/2 чаша стафиди, 2 чаши пюре от райски ябълки (2-3 много меки ябълки).

Как го направих: В голяма купа смесих сухите съставки. Направих кладенче и добавих масло, яйца, пюре, алкохол, орехи и стафиди. Размесих добре, прехвърлих във форма застлана с хартия, поръсих с кафява захар и изпекох на 180 С за един час.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР