Замразен фъдж с тахан
Нещо като есенен сладолед - лек, красив, здравословен и примамлив за децата
Мануела Панайотова 07 October 2018
Наричам този десерт есенен сладолед защото, макар и замразен, не разхлажда, а стопля и зарежда. Освен това е лек, красив, здравословен и примамлив за децата. Има безкрайни възможности да го направите по свой вкус, като използвате различни тахани, какао, семена, ядки и плодови пудри.
Използвах 1 чаша кокосова сметана, 7 с. лъжици сусамов тахан, 1 с. лъжица лукума или мака, 4 с. лъжици мед, 3 с. лъжици кокосово масло, 2 ч. лъжици препечени семена от черен сусам, щипка сол, ванилия, 1 ч. лъжичка пудра от боровинки.
Как го направих: В купа сложих кокосова сметана, тахан, мед, сол, кокосово масло и ванилия, леко загрях и разбърках, докато маслото се стопи и всички съставки се смесят. Една част изсипах в малка правоъгълна форма застлана с хартия. Към остатъка прибавих лукума и насипах във форми за мъфини. Посипах с черен сусам и боровинкова пудра и замразих във фризер за няколко часа.
Преди поднасяне оставих за около 10 минути на стайна температура.