Замразен фъдж с тахан

Нещо като есенен сладолед - лек, красив, здравословен и примамлив за децата

Мануела Панайотова 07 October 2018

Снимка: Мануела Панайотова

Наричам този десерт есенен сладолед защото, макар и замразен, не разхлажда, а стопля и зарежда. Освен това е лек, красив, здравословен и примамлив за децата. Има безкрайни възможности да го направите по свой вкус, като използвате различни тахани, какао, семена, ядки и плодови пудри.

Използвах 1 чаша кокосова сметана, 7 с. лъжици сусамов тахан, 1 с. лъжица лукума или мака, 4 с. лъжици мед, 3 с. лъжици кокосово масло, 2 ч. лъжици препечени семена от черен сусам, щипка сол, ванилия, 1 ч. лъжичка пудра от боровинки.

Как го направих: В купа сложих кокосова сметана, тахан, мед, сол, кокосово масло и ванилия, леко загрях и разбърках, докато маслото се стопи и всички съставки се смесят. Една част изсипах в малка правоъгълна форма застлана с хартия. Към остатъка прибавих лукума и насипах във форми за мъфини. Посипах с черен сусам и боровинкова пудра и замразих във фризер за няколко часа.

Преди поднасяне оставих за около 10 минути на стайна температура.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР