Домашен сладолед

Сладоледът е любим десерт - вечна, лятна, ледена и желана класика

Мануела Панайотова 08 July 2018

Снимка: Мануела Панайотова

Предлагам ви идея за бърз, домашен сладолед - само с две базови съставки и без машина за замразяване. Прави се с 300 мл подсладено кондензирано мляко и 2 чаши течна сметана. Сериозно, това е! На тази база може да добавите, по свой вкус, каквото пожелаете - плодове, бисквити, кафе, ядки, шоколад, фъстъчено масло...

За моя вариант използвах крем от кестени, черен шоколад и препечени орехи.

Как го направих: Смесих кондензирано мляко с 1 чаша крем от кестени. В голяма купа разбих сметаната, докато стане пухкава (не забравяйте, че трябва да е много студена). Изсипах кондензираното млякото с крем в битата сметана и размесих добре. Сложих щипка сол и ванилия. Изсипах част от сместа във форма за кейк, поръсих с препечени орехи и шоколад и повторих с остатъка. Покрих с фолио и прибрах във фризера за една нощ.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР