Чийзкейк с череши

Сладък подарък за всеки момент от един дълъг летен ден

Мануела Панайотова 24 June 2018

Снимка: Мануела Панайотова

Първите едва порозовели череши останаха без листа след еуфорията на децата. После слънцето ги наля със сокове, потъмни ги, дъждовете ги измиха и някак естествено дойде ред на десертите с тях.

Предлагам ви идея за един рустикален чийзкейк, който добре охладен е като сладък подарък за всеки момент от един дълъг летен ден.

Използвах 140 г бисквити, 1с. лъжица захар, 80 г масло, разтопено, 450 г крема сирене, 100 г захар, 1 с. лъжица нишесте, 2 яйца, сок от половин лимон, кора от лимон, ванилия, 100 г череши, 1 с. лъжица захар.

Как го направих: Подготвих квадратна форма 20х20 като застлах с хартия за печене. Смесих бисквити и захар и смелих с робот. Добавих масло и разбърках до пясъчна текстура. С миксер разбих крема сирене със захар, лимонова кора и нишесте, докато стана пухкаво. Смесих с ванилия, лимонов сок и яйца. Изчистих черешите, поръсих ги със захар, сгъстих ги на умерен огън и леко ги пасирах. Прехвърлих бисквитите във формата, изравних с ръце основата и изпекох на 160 С за 7-8 минути. Извадих от фурната и излях равномерно сместа от сирене. Сложих на няколко места от черешите и направих въртеливи движения с нож. Върнах във фурната и изпекох за 40 минути.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР