Чийзкейк с череши
Сладък подарък за всеки момент от един дълъг летен ден
Мануела Панайотова 24 June 2018
Първите едва порозовели череши останаха без листа след еуфорията на децата. После слънцето ги наля със сокове, потъмни ги, дъждовете ги измиха и някак естествено дойде ред на десертите с тях.
Предлагам ви идея за един рустикален чийзкейк, който добре охладен е като сладък подарък за всеки момент от един дълъг летен ден.
Използвах 140 г бисквити, 1с. лъжица захар, 80 г масло, разтопено, 450 г крема сирене, 100 г захар, 1 с. лъжица нишесте, 2 яйца, сок от половин лимон, кора от лимон, ванилия, 100 г череши, 1 с. лъжица захар.
Как го направих: Подготвих квадратна форма 20х20 като застлах с хартия за печене. Смесих бисквити и захар и смелих с робот. Добавих масло и разбърках до пясъчна текстура. С миксер разбих крема сирене със захар, лимонова кора и нишесте, докато стана пухкаво. Смесих с ванилия, лимонов сок и яйца. Изчистих черешите, поръсих ги със захар, сгъстих ги на умерен огън и леко ги пасирах. Прехвърлих бисквитите във формата, изравних с ръце основата и изпекох на 160 С за 7-8 минути. Извадих от фурната и излях равномерно сместа от сирене. Сложих на няколко места от черешите и направих въртеливи движения с нож. Върнах във фурната и изпекох за 40 минути.