Храна за пикник
Рецепта за зеленчукова, лека и много цветна закуска, която е идеална за излети и градински събирания
Мануела Панайотова 29 April 2018
Щедро слънце, птичи песни, аромат на билки и земя облечена в мека зеленина - това е почти всичко необходимо за един пикник. Другото е добро настроение, одеяло и кошница с храна.
Предлагам ви рецепта за зеленчукова, лека и много цветна закуска, която е идеална за излети и градински събирания.
Използвах 100 г овесено брашно, 100 г оризово брашно, 1 1/2 ч. лъжичка бакпулвер, 3 яйца, 125 мл зехтин, 125 мл кисело мляко, 2-3 стръка зелен лук, 4 картофа, настъргани, 150 г сирене, 2 ч. лъжички горчица, шепа каперси, 3 моркова, шепа магданоз, тиквени семки, 2 ч. лъжички мед.
Как я направих: Приготвих мокрите съставки като разбих яйцата, добавих мляко, мазнина, горчица, нарязан на ситно лук, магданоз, настъргани картофи и половината от натрошеното сирене. Смесих брашната, направих кладенче и изсипах мокрите съставки. Размесих добре и излях сместа в правоъгълна тава 23х30, предварително застлана с хартия. Подредих морковите, предварително нарязани на тесни ленти, посипах с останалото сирене, тиквени семки, мед, зехтин, лют червен пипер и изпекох на 180 С за около 45 минути.
Тази рецепта е много гъвкава, така че може да я направите по свой вкус като замените морковите с аспержи или лапад,яйцата с 50 г ленено брашно, а вместо каперси може да ползвате маслини.