Пица от карфиол
Бърза, сгряваща и много вкусна - отлично решение за неделната трапеза
Мануела Панайотова 25 March 2018
Пролетта сякаш изчиства остатъците от несбъдната зима и превръща тежките, дъждовни капки в ледени щрихи, а после в рояци снежен пух, пак в капки и така, докато си направи огледало.
Предлагам ви рецепта за пица от карфиол с хрупкава кора и пикантен вкус, която е бърза, сгряваща и много вкусна - отлично решение за неделната трапеза.
Използвах 1 глава карфиол, 4 яйца, щипка сол, 50 г овесени ядки, смлени на брашно, гъст доматен сос, сирене, лют, червен пипер, черен сусам.
Как я направих: Накъсах карфиола на розички, бланширах леко, охладих и отцедих водата. Сложих в блендер, добавих овесено брашно, сол, 2 яйца и миксирах, до едри трохи. Застлах тава с кухненска хартия, изсипах сместа и оформих основата с ръце, като оставих краищата малко по-високи. Изпекох кората на 200 С, докато стане суха и твърда.
Извадих от фурната, добавих доматен сос, черен сусам и поръсих със сирене. Пекох още 15 минути, изкарах от фурната, добавих останалите 2 яйца, върнах и поставих за още няколко минути под грила. Подправих с лют пипер, нарязах на триъгълници и поднесох.