Няколко калории нежност
В тон с темпераментното и ,,разгорещено" време - чийзкейк с извара
Мануела Панайотова 11 March 2018
Задъхана, пролетта доказа своята неизбежност. Затова и днешното предложение е в тон с темпераментното и "разгорещено" време - чийзкейк с извара. В този вариант десертът е лек и свеж, с хрупкава, маслена основа и фина, ароматна кремообразна част.
Насладете се на няколко калории нежност в топлата и лежерна неделя.
За основата използвах 100 г готови бишкоти, 100 г масло, 100 г бадеми. За крема - 250 г рикота, 250 г извара, 200 г заквасена сметана, 3 яйца, 100 г захар, 1 с. лъжица картофено нишесте, 100 г бял шоколад, настърган, кора и сок от 1 портокал, ванилия.
Как го направих: Разтопих маслото. Поставих в кухненски робот бишкоти, бадеми и масло и миксирах. Застлах кухненска хартия на дъното на тава, оформих основа с маслените трохи и прибрах в хладилник. Разбих яйцата със захар и комбинирах със сметана, рикота и извара. Добавих шоколад, ванилия, картофено нишесте и кора и сок от портокал. Изсипах върху основата и изпекох на 150 С за 80 минути. Охладих и поднесох със сладко от малини и настърган бял шоколад.