Тропически крем за освежаване
Мануела Панайотова 13 August 2017
Огненият дъх на жегата попари дните и ги превърна в хербарий. Но когато яркото следобедно слънце омекне и се свие до мъждукащ въглен, а въздухът стане почти син, животът се възражда и окъпан в море от нови светлини бърза да се потопи в мамещата неизвестност на лятната нощ.
Днешното предложение е за тропически крем, който бързо освежава и охлажда. Може да го сервирате самостоятелно или да го обогатите с бял шоколад и да ползвате като пълнеж за тарт с бисквитена основа, поднесен с много мента.
Използвах 2 броя голямо, зряло манго, 80-100 мл сок от лайм (от около 3 лайма), 1 ч. лъжичка настъргана кора от лайм, 4 яйца, предварително разбити, 160 г масло или 190 г гхи, 200-250 г захар, в зависимост от вкуса.
*Ако използвате като пълнеж за тарт сгъстете още с няколко лъжици царевично нишесте и добавете бял шоколад. Количеството е подходящо за форма с диаметър 23-25 см.