Орео тарт
Той е възхитителен, дързък и много, много изискан в тъмната си монохромност
Мануела Панайотова 09 July 2017
Времето “катастрофира“ и живачният стълб се срина. По небето се разбягаха черни, като разлят туш облаци и скоро всичко се сля и подгизна. Е, казах си, моментът е идеален за любимия ми черен тарт.
Той е възхитителен, дързък и много, много изискан в тъмната си монохромност. Храни очите, флиртува с небцето и подтиква към ненаситност. Вкусът му е чист, плътен и дозиран.
За основата използвах: 300 г бисквити Орео, 1/2 чаша масло
За шоколадовия пълнеж:300 мл течна сметана, 200 г тъмен шоколад, 60 г масло
Как го направих: Разделих бисквитите една от друга и отстраних пълнежа. Смелих ги с кухненски робот, докато станаха на трохи. Размесих с разтопено масло и разпределих равномерно във форма за тарт - 20 см. Сложих в хладилник да се стегне. Изсипах сметаната в касерола и я оставих на котлона, докато заври. Отстраних от огъня, добавих шоколад и масло. Оставих да почива за 5 минути. Разбърках докато шоколадът се разтвори и сместа стана еднородна. Изсипах в охладената основа и украсих с начупени бисквити и парчета шоколад. Върнах в хладилника за 2 - 3 часа.
Мммм, супер, трябва да се пробва. На вид е прекрасен!!!