Царевичен кейк
Искрящо жълт като юлско слънце, лежерен като неделен следобед и дъхав като ягоди в детски шепи
Мануела Панайотова 02 July 2017
Има едни такива сладкиши, които хем са непретенциозни, хем са идеални за всякакъв повод. Те са някак ежедневни, лишени от „сложност“ и като повечето такива неща - от блясък, но ухаят възхитително, носят уют и са като истински подарък, сгушен под стъклен похлупак в края на дълъг горещ ден.
Точно от този вид е царевичният кейк - искрящо жълт като юлско слънце, лежерен като неделен следобед и дъхав като ягоди в детски шепи.
Използвах 200 г царевично брашно, 50 г оризово брашно, 50 г царевично нишесте, 250 г цедено кисело мляко, 30 мл портокалов сок, 180 г захар, 130 г слънчогледово олио, 2 яйца, 2 лимона (само корите), 12 г бакпулвер, 1 с. лъжица картофено нишесте, 200 г конфитюр от ягоди (череши, арония, боровинки).