Хапки с броколи и просо
Съчетали в себе си отлични хранителни вещества, добър вкус и пролетни цветове
Мануела Панайотова 05 March 2017
Ден след ден слънцето налива светлина в дните, топли земята и я подготвя за ново майчинство. Докато природата се буди жадно и бързо за нов живот, на човешкия организъм му трябва време за пренастройка и набиране на сили.
Днешното предложение е за хапки, съчетали в себе си отлични хранителни вещества, добър вкус и пролетни цветове.
Един от шампионите по съдържание на витамини и минерали е броколито. Просото също съдържа изключително ценни минерали (силиций, магнезий, фосфор, калий), безглутеново е и след термична обработка запазва алкализиращите си качества. Притежава характерен леко сладък вкус и се счита за една от най-смилаемите и неалергенни храни.
Как ги направих: Сварих просото със зеленчуков бульон. Оставих да изстине. Смесих го с яйца, броколи, кашкавал, лук, чесън и подправки. Разпределих в облицовани с хартиени капсули форми за мъфини. Изпекох в предварително загрята на 180 С фурна за около 15-20 минути.