Хапки с броколи и просо

Съчетали в себе си отлични хранителни вещества, добър вкус и пролетни цветове

Мануела Панайотова 05 March 2017

Снимка: Мануела Панайотова

Ден след ден слънцето налива светлина в дните, топли земята и я подготвя за ново майчинство. Докато природата се буди жадно и бързо за нов живот, на човешкия организъм му трябва време за пренастройка и набиране на сили.

Днешното предложение е за хапки, съчетали в себе си отлични хранителни вещества, добър вкус и пролетни цветове.

Един от шампионите по съдържание на витамини и минерали е броколито. Просото също съдържа изключително ценни минерали (силиций, магнезий, фосфор, калий), безглутеново е и след термична обработка запазва алкализиращите си качества. Притежава характерен леко сладък вкус и се счита за една от най-смилаемите и неалергенни храни.

Използвах 150 г просо, 1 1/2 чаша вода или зеленчуков бульон, 2 яйца (леко разбити), 2 чаши розички от броколи (наситнени), 1 чаша жълт лук (ситно нарязан), 1 скилидка чесън (смлян), 1 1/2 чаша кашкавал (настърган), червен пипер, черен пипер.

Как ги направих: Сварих просото със зеленчуков бульон. Оставих да изстине. Смесих го с яйца, броколи, кашкавал, лук, чесън и подправки. Разпределих в облицовани с хартиени капсули форми за мъфини. Изпекох в предварително загрята на 180 С фурна за около 15-20 минути.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР