Зеленчукови такос

Мануела Панайотова 18 February 2017

Снимка: Мануела Панайотова

Тази седмица беше като фиеста - диаболична, празнична и шарена. Пролетта се промъкна плахо, разля цветна палитра и посипа дворовете с иглики. Дългата зима отстъпи и размразени и стоплени от набиращото сили слънце, емоциите избухнаха като тържествени конфети.

Грейнало с цветове и настроение е предложението ми днес - зеленчуков вариант на такос, направени от моркови, яйца и чедър.

Такос са фини питки, направени от царевично или пшеничено брашно, навити на руло и поднесени с разнообразен пълнеж.

Избрах да поднеса малките рула със салата от червено цвекло и зеле, но може много да се импровизира...

Използвах около 200 г настъргани моркови, 100 г настърган кашкавал, 2 яйца, 3 с. лъжици овесено брашно, сол, черен пипер.

Как ги направих: Почистих морковите и ги настъргах. Сложих в марля и изцедих водата им (ако морковите са влажни, такосите няма да станат хрупкави). Смесих ги с разбити яйца, овесено брашно, кашкавал и подправки. Застлах тава с хартия за печене и поставих с лъжица равни количества от сместа. Оформих с пръсти плоски кръгове и изпекох на 200 С за около 15 минути.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР