Захарен ескиз

Печен карамел с черен сусам

Мануела Панайотова 19 November 2016

Снимка: Мануела Панайотова

Ден след ден вятърът съблича дърветата. Вихри огнената им премяна до небесата, посипва я по земята като конфети, а с оголените клони прави бледи скици на бъдещи зимни картини. В тях са загатнати идващите празници - с едва забележимо, но категорично величие присъщо на неизбежните неща.

Цветовете на листопада преливат в предложението ми за днес - печен карамел с черен сусам. Може да го поднесете с алкохолна напитка в същия цвят, с кафе, да гарнирате с него сладкиш или просто да се насладите на парченце сладост с аромат на прегоряла есен.

Използвах 170 г пудра захар и 2 с. лъжици черен сусам (може да ползвате семена по избор).

Как го направих: Пресях захарта върху тава застлана с хартия за печене и поръсих със семената. Изпекох на 180 С за около 30-35 минути или докато се разтопи и образува мехурчета по края. След като се охлади отделих хартията и начупих на парчета.

* За снимките са използвани чаши на Duka

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР