Човечеството винаги е имало нужда от мистика - на вкус. Пророчествата на Мишел дьо Нострадамус и до днес вълнуват човечеството, но малко се знае за това, че той е бил лекар, философ, билкар и... кулинар.
Нострадамус изучавал тайните на лечението с билки в продължение на дълги години, събирал древни рецепти от лечители и чародеи, твърдо решен да намери лек за болестите и е бил убеден, че храната може да бъде и лекарство. Днес модерните кулинарни критици го наричат „Гордън Рамзи на 16 век“. Нострадамус оставил ценни съвети и знания, събрани в сборник от козметични и кулинарни рецепти, в който най-голяма част заемат т.нар. „конфитюри за любов“.
Рецептата днес е от „мистичното“ меню на гадателя и в сезона на градинските домати това фино предястие е като ароматна приказка за едни стари времена.
Как направих домати а ла Нострадамус:
Имало ли е домати по времето на Нострадамус? Мисля, че са по-късно откритие.