С аромат на зряло лято
Има време да съберем повече хубави картини, да ловим вятър, да удължим пътуването. Има време...
Мануела Панайотова 27 August 2016
"Самите думи ухаеха на лято. Виното беше лято, хванато и запушено с тапа." "Вино от глухарчета", Рей Бредбъри
Лятото прегаря, но сърцата още парят и оставят солени следи. Има време да съберем повече хубави картини, да ловим вятър, да удължим пътуването. Има време...
Може да запазим частица от лятото с аромат на праскови - от костилките им се получава превъзходен чай. Почистете ги добре като леко ги подварите. След това ги изсушете във фурната на 200 С за около час. Оставете ги да изстинат и ги съхранявайте в затворен буркан при стайна температура. За да направите чай комбинирайте 4 или 5 костилки с 5 чаши вода. Оставете водата да заври, намалете огъня и оставете да къкри 10-15 минути. Извадете костилките и ги оставете да изсъхнат. Може да се използват до три пъти преди да се изхвърлят.