Зеленчуков кейк

За лека и елегантна вечеря в жегите

Мануела Панайотова 23 July 2016

Снимка: Мануела Панайотова

Този кейк е една много приятна възможност за разнообразяване на менюто в жегите. Много фин и добре балансиран като съставки, той е чудесен за пикник, закуска иликомпания на чаша вино, за лека и елегантна вечеря.

Аз съм заложила на зеленчуци, които харесвам, но с това изобилие на пазара може да се направят различни варианти.

Използвах 200 г брашно, 100 г настърган пармезан, 100 г моцарела, 200 г зелен фасул, 1 червена чушка, 1 тиквичка, 100 мл мляко, 3 яйца, 7-8 с. лъжици зехтин, 1 с. лъжица бакпулвер, босилек, сол, черен пипер на вкус.

Как го направих: Почистих зеленчуците и ги нарязах на кубчета. Чушката и фасулът бланширах в подсолена вода. Разбих яйцата в купа, добавих зехтин, мляко, босилек, пармезан, сол, черен пипер и пресятото с бакпулвер брашно. Нарязах моцарелата на кубчета и размесих всички съставки. Изсипах в правоъгълна форма за хляб и пекох на 180 С за около 40-50 минути.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР