Ягодов скреж
Сорбе, в което ароматът на ягоди е съпроводен от шепнещи нотки на цитруси, канела и карамфил
Мануела Панайотова 04 June 2016
Харесвам това време от годината - денят, свеж и изумруден, дълго се протяга преди да прелее в меките нюанси на следобеда. А нощта е синя, много синя и кратка. Идва лято.
Аз избрах да направя сорбе, в което ароматът на ягоди е съпроводен от шепнещи нотки на цитруси, канела и карамфил.
Използвах килограм ягоди, 2 портокала, сок от 1 лимон, 400 г захар, 1 1/2 ч. лъжичка канела, 3 зърна карамфил, 300 мл вода.
Как го направих: Почистените ягоди блендирах и прецедих през цедка (по желание - за отстраняване на семенцата). Сварих един портокал с кората, блендирах го и добавих към ягодите. Отделих 400 мл от водата, в която е врял портокалът и направих захарен сироп с подправките. Охладих, прецедих и смесих с ягодите. Добавих сок от портокал и лимон. Замразих.