Трюфели с малинови сърца

Радост за очите и небцето

Мануела Панайотова 20 February 2016

Снимка: Мануела Панайотова

Странен е този февруари. Зимата и пролетта си играят на ,,дама" и носят ту студ, ту жега. Вкусът ми се оказа капризен, почти колкото времето и затова реших да заложа на нещо, което винаги ми носи удоволствие - бонбони. И не просто бонбони, а кокосови трюфели! За малките сладки "бижута" няма сезон, те винаги са радост за очите и небцето. Кокосът им придава плътност, а сладкото от малини - доза закачливост, която ги прави необичайни и много елегантни.

Използвах 150 г кокосови стърготини, 3 с. лъжици мед, 3 с. лъжици кокосово масло, щипка сол, щипка розов пипер, конфитюр от малини и шоколад.

Как ги направих: Комбинирах първите пет съставки и с помощта на блендер ги обработих до получаване на гъста паста. Оформих малки топки, поставих ги върху хартия за печене и ги прибрах в хладилника. След 15-20 минути ги извадих (маслото вечеги е стегнало) и задържах всяка една в ръка, за да омекне леко от топлината. Направих вдлъбнатина в средата, напълних я с конфитюр и затворих. Върнах в хладилника за още няколко минути. В това време разтопих шоколад на водна баня. Потопих трюфелите един по един и ги оставих да изсъхнат.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР