Сладък кокосов пачуърк

Той се прави бързо и свършва бързо

Мануела Панайотова 10 October 2015

Снимка: Мануела Панайотова

Подобно на пачуърка, тези ефирни бисквитки са от парченца, слепени с белтък. Може да се направят от кокосов чипс (суров), от кокосови стърготини или комбинация от двете.

Всичко, което ви трябва, е желание, четири белтъка, 3 1/2 чаши кокосов чипс, 170 г захар, щипка сол и 2 ч. лъжички екстракт от ванилия.

Как ги направих: Комбинирах всички съставки в купа и поставих на водна баня. Разбърках докато захарта се разтопи и белтъците от прозрачни станаха плътни (5-7 минути). Оставих за около 30 минути сместа да почине и кокосът да се напои.

Загрях фурната на 180 С. Използвах две тави покрити с хартия за печене и насипах с лъжица малки купчинки. Използвах горните третини на фурната и пекох, докато върховете добиха загар (около 5 минути). Намалих на 160 С и пекох още около 10-15 минути. На част от бисквитките поставих малко парче шоколад.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР