Море от шоколад, океан от любов
Това е един екстравагантен кулинарен експеримент, в който участват шоколад, фъстъчено масло, чипс и синьо сирене
Мануела Панайотова 26 September 2015
Чипс и синьо сирене? Да, на пръв поглед странна комбинация. Шоколад и фъстъчено масло? Да, среща се в някой десерти, най-вече в бонбоните. Така, сега си представете какъв е на вкус и аромат миксът от тези четири съставки. Или по-добре пробвайте.
За да се получи една храна, съставките й трябва да искат да са заедно, да се ,,харесват“. А тези, които използвах за сладкиша - те направо се обожават! И правят едно солено-сладко, но незабравимо море от шоколад.
Използвах 340 г фъстъчено масло, 400 г натурален шоколад, 80 г синьо сирене и 125 г картофен чипс (един пакет).
Как го направих: Подготвих форма 20х20 покрита с хартия за печене. На водна баня комбинирах фъстъченото масло с шоколада до получаване на гладка, лъскава маса. Прибавих синьото сирене, нарязано на дребно и отново разбърках. Изсипах чипса и размесих така, че всяко парче да бъде покрито (това запазва чипса хрупкав). Прехвърлих в подготвената форма и оставих в хладилник, за да стегне.