Снимка: Мануела Панайотова
Започвам оттам, докъдето бях стигнала миналата седмица - как използвах сладкото от рози.
ОЩЕ ...
Как го направих: Смесих кокосовото мляко с шепа листенца от рози и оставих да заври. След час прецедих. Към ароматизираното мляко добавих 2 с.л. мед, 10 зрънца счукан кардамон, кокосов крем и 1 с.л. агар-агар на снежинки (ако е на прах 1/2 с.л.). Изчаках да заври и оставих за 3-4 минути, докато агарът се разтвори напълно. Разлях в керамични форми. Поднесох десерта полят с розово сладко.
*агар-агар - желиращ агент, който се добива от водорасли - от био магазините.
*кокосов крем - сходен е с кокосовото мляко, но съдържа доста по-малко вода и дехидратиран кокос - от био магазините.
ТВОЯТ КОМЕНТАР