La dolce vita
Бишкоти с шамфъстък и ягоди в шоколад - две предложения, които няма да преобразят живота, но със сигурност ще го подсладят
Мануела Панайотова 06 June 2015
Всеки има своя представа за dolce vita, онзи тъй мечтан сладък живот. Моята е доста семпла - старая се редовно да си доставям по някоя малка радост като хубава книга, разговор с приятел, свежи цветя... Все обикновени неща. Но те насищат дните ми със сладост и земните удоволствия добиват друга стойност.
Бишкоти с шамфъстък и ягоди в шоколад - две предложения, които няма да преобразят живота, но със сигурност ще го подсладят.
За бишкотите използвах 500 г брашно, 200 г захар, 1 1/2 ч. лъжички бакпулвер, щипка сол, 3 с.л. портокалова кора, 3 яйца, 1/2 ч. лъжичка вода от портокалови цветове, 300 г обелен шамфъстък.
Как ги направих: С пръсти размесих портокаловата кора със захарта. Добавих яйцата и портокаловата вода и разбих. В друга купа смесих брашно, бакпулвер и сол. Съчетах двете смеси, добавих и шамфъстък. Разделих с влажни ръце тестото на две и оформих две правоъгълни парчета. Пекох на 180 C около 30 минути. Охладих, колкото да не се изгоря и нарязах по диагонал на равни филийки. Върнах във фурната за още 20 минути.
Разтопих шоколад на водна баня и потопих до половина всяка ягода. Поднесох ги с бишкотите.