Харесвам карнавалите, особено този в Рио. Блясък, пъстрота, екзалтирани хора, в чиито вени сякаш тече взривоопасна смес от ром и кайенски пипер. И този ритъм на маракаси...
Ако самбата имаше вкус, той щеше да е на шоколад с лют пипер. Точно една чаша ром време ми беше необходимо, за да реша съставките на шоколадовите бонбони, които ви предлагам днес. Малки парченца великолепие от какаово масло, какао на прах, кайенски пипер, фъстъчено масло и кумкуат.
Използвах 50 г. леко запечени лешници, 1 супена лъжица фъстъчено масло, 50 г. какаово масло, 3 с. лъжици какао на прах, 2 с. лъжици пудра захар и кайенски пипер на вкус (аз сложих 1 чаена лъжичка).
Как ги направих: Разтопих какаовото масло в керамична купа на водна баня. Добавих какаото и захарта. Отделно приготвих смес от смлени лешници, фъстъчено масло и кайенски пипер. Използвах форма за лед. Запълних всяко гнездо почти до половината със слой от шоколад. Следва фъстъчена паста и финализирах с шоколад. Оставих ги за една нощ в хладилника. Украсих с кумкуат, сушен кокос и карамел.