Шифърът на подправките

Намигване, флирт или енергизираща бомба. Подправките в новите ароматни шедьоври оставят запомняща се диря

Илияна Йорданова 04 December 2011

Намигване, флирт или енергизираща бомба. Подправките в новите ароматни шедьоври оставят запомняща се диря и траен вкус на игрива еротика или неустоима мъжественост


ванилия - тайната на всеки сладкиш (и аромат)
Примамливият дъх на ванилия не само се асоциира със сладолед, но и носи усещане за уют и спокойствие. Сладката и женствена романтика може да бъде открита във финалните щрихи на дамските аромати.

Представи си стилен тренч, облечен на голо. Burberry Body превежда на парфюмериен език съблазнителните пози на тялото. Миксът от зелен абсент, сочна праскова, абсолют от английска роза, благороден ирис и щипка ванилия ти докарва куп комплименти и заявява на света, че си единствена и незаменима.
С Classique X Collection на на Jean Paul Gaultier попадаш директно в кабаре. Сред цигарения дим изплува твоят силует в костюм в дрескода на бурлеската. Верижка от ресни обгръща розовата ти кожа, а ти си упоена от прегръдката на портокалов цвят и божур, разтопени в легло от пудрен ирис и естествено, ванилия.
Веднъж докоснал се до кожата, Oh, Lola на Marc Jacobs поражда закачливото възклицание „О, Лола!“. „Не можеш да се откъснеш от мен”, сякаш шепти пристрастяващата ванилия в прегръдката на малина, круша, розов божур и магнолия.
За да завъртиш главата на набелязания обект, се довери на CK One Shock For Her на Calvin Klein. Както подсказва името, той ще бъде шокиран от импулсивния коктейл от пасифлора, розов божур и жасмин, поръсени с нотки на течен шоколад. Ванилията отново държи командването в базовите нотки, така че никой няма право на „отстъпление“.
Ако провокацията със знак „неустоима“ ти импонира, то Heliotrope Ylang-Ylang Citron на Korres е за теб. Царствените роза и жасмин не могат да прикрият присъствието на гурме подправката дори в комбинация с хелиотроп и иланг-иланг.
Апетитът към забранени целувки се събужда с Amor Amor Forbidden Kiss на Cacharel. Черна ванилия и горчиво кафе разпалват желание за рискови приключения. Дяволитото намигване от розов пипер и слънчево изригване от франджипани слагат край на спора между разума и страстта.
Ослепителна елегантност е посланието на Love, Chloe Eau Intense на Chloe. Композицията, напомняща ритуал за нанасяне на макияж (“виновни” са акордът на пудра и ванилията), е обогатена с ориенталски нотки и перуански масла.

вместо ванилия - пачули и мускус

Kenzo продължава колекцията си цветни води в чест на японски дървета. Намекът на камелия, омекотен от мускусна база в Eau De Fleur De Camelia на Kenzo, е достатъчен, за да развихри въображението за игра. Игра на съблазън, нежност, неочаквани изживявания и бленувани моменти.
Чарът на италианската градина струи от Gelsomino Nobile на Acqua di Parma. Ако все още си неопитна в съблазняването, флорално-зелената  комбинация от краля на цветята калабрийски жасмин плюс  мандарина, розов пипер и тубероза абсолют ще ти помогне да постигнеш своето. Вместо ванилия - акорд на мускус, разкриващ чувствения ти характер.

щипка пипер разгадава харизмата
Пикантни и дразнещи сетивата. Основна съставка в мъжките аромати, подправките енергизират, разкриват увереност, присъща на младостта, и просълзяват от страст.
Импулсивен и дързък. Готов да те шокира с изблици на сексапил и непокорство. Това е във възможностите на притежателя на CK One Shock For Him на Calvin Klein. Обяснението за чара му се крие в невинността на сочна мандарина и краставица. Но нотките на черен пипер, кардамон, черен босилек и тютюнев абсолют разкриват истинската му същност.
„Бенг, бенг” припява Bang Bang на Marc Jacobs. Жизнерадостният химн на любовта от пръв поглед е пропит с мъжествената енергия на лимон и на афродизиаците копър и магданоз. Допълва я изтънчена ласка на санталово дърво и кашмирен мускус, от която кожата настръхва.
Нужни са ти енергия, сила и воля, за да излезеш победител от всяка житейска схватка. Ароматното им превъплъщение ще откриеш в Champion Energy на Davidoff. Енергизиращият цитрусов фреш, пречупен през чувствената призма на галбанум и дъбов мъх, нокаутира нежния пол.
Ако не се решаваш да полетиш като Икар на крилете на желанията, то Eau d’Ikar на Sisley ще го направи вместо теб. Смелост придават нотките на три вида мастик (дъвка от средиземноморски храст), сред които есенция и абсолют. Около тях също като планетите около слънцето се „въртят“ цитруси, семена от морков, ирис, жасмин и подправки.
Освободи се от задръжките, разбий табутата, бъди краен в желанията си, не се страхувай от децибели. Decibel на Azzaro е повече от музикален жанр. Това е споделяне на енергия, начин на съществуване. Свръхдоза алдехиди, наелектризирани от мандарина и женско биле, и се превръщаш в идол. Адреналинът на сцената вдигат още зърна тонка и тамян.
Лимитираният Bvlgari Man декларира неповторим почерк и мъжественост, но не брутална, а рафинирана. Ефектът на нотките на бергамот, виолетка и санталово дърво, подправени с топъл тамян и изкусителен амбър, напомня цунами, което те завърта във вихъра на чувствата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР